Nyhet

HÄNT I BUR & RING (7) – Dubois och Fury gör USA-debuter på Woodley vs. Paul m.m.

BOXNING: I veckan gick Frank Warren ut med nyheten att han släpper sina två boxare, Daniel Dubois (16-1-0, 15 KO:s) och Tommy Fury (6-0, 4 KO:S) till USA och närmare bestämt till ”Rocket Mortgage Field House” i Cleveland, Ohio för varsin match på förmatchprogrammet till PPV-fighten, Jake Paul vs. Tyrone Woodley. Dubois är preliminärt satt att möta amerikanen Joe Cusumano 19-3-0, 17 KO:s och den mer orutinerade Fury tar sig an ”nybörjaren” Anthony Taylor (0-1-0). Två stycken boxare med Sverige-koppling tar också plats på showen, amerikanskan Amanda Serrano som ju förlorade till Frida Wallberg 2012 i Linköping (Serrano möter Yamileth Mercado) och ryske Ivan Baranchyk som ju besegrade Anthony Yigit i en VM-match (IBF lätt weltervikt). Baranchyk möter amerikanen Montana Love (15-0-1). 

BOXNING: The Ring Magazine tipsar om en intressant dokumentär vid namn ”45 to 1” om en ung boxare (Kalief Lindo) som jagar sin dröm om att kvalificera sig till Olympiaden 2020 (2021) för USA:s landslag i boxning, utan sina föräldrars vetskap om hans högtflygande ambitioner. Mamman får dock nys om sin pojkes förehavanden när en granne upplyser henne om att hennes son boxat på TV och ser ett klipp om honom från New Yorks ”Golden Gloves turnering”. Det är en riktigt bra dokumentär där man får följa Lindos strävan mot Olympiskt deltaganden.

BOXNING: Utlandssvensken (England), Lucy Wildheart har sedan en tid, klart med motståndare till sin titelmatch (WBC:s internationella i fjädervikt) på Malta den 13:e augusti. Lucy möter Spanien-baserade, dominikanskan, Enerolisa de Leon 5-4-2. Galan som arrangeras av Dennis Hobson Promotions skall gå att följa på appen FightZone UK. Plocka ner den om ni vill följa Lucys titelmatch!

MMA: Obesegrade norske tungviktaren, Thomas Narmo (4-0) har fått plats på ONE FC:s nästa gala ”Battleground 2” från Singapore fredagen  den 13:e augusti. Narmo möter där afrikanske (Kamerun) ”fys-monstret” Alain Ngalani. Det kan bli en spännande batalj att följa. Den asiatiska kampsportsorganisationens galor brukar gå att följa live på YouTube i Sverige på ganska så bra tider, så håll ett öga där om ni vill se Narmos match.

KARATE: Svenske influencern och sociala medier-fenomenet, Samuel Ericsson vann ju knappt (diskutabelt tyckte många) sin fight mot Alberto Ramirez på ”Karate Combat” (säsong 3 avsnitt 5) i Hollywood Hills, Kalifornien den 29:e juli. Matchen gick ut live på Karate Combats YouTube-kanal och kan ses i sin helhet här! Kolla även in en intervju med svensken efter kampen i spelaren undertill!

BOXNING: Populäre New York-boxaren, och f.d. WBO-mästaren i lätt weltervikt, Chris Algieri (37) gjorde en intressant comeback på ”The Theater” i klassiska Madison Square Garden, New York den 3:e augusti. Den f.d. mästaren och kickboxaren, Algieri vann ett enhälligt domslut (10 ronder) över landsmannen, 36-årige, Mikkel LesPierre. Algieri som inte boxat sedan före pandemin (juni 2019) putsade upp sitt matchfacit till 25-3-0, 9 KO:s

Läs Philips artikel inför ”Matchroom Fight Camp 2” 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer