Galahad Artikel

INFÖR: Matchroom Fight Camp 2 – Galahad vs. Dickens

När Eddie Hearn och Matchroom Boxing går in på vecka 2 av sitt Fight Camp, är det på nytt en VM-titel i fokus. Det är britterna Kid Galahad och James Dickens som får chansen att göra upp om IBF:s vakanta VM-titel i fjädervikt. Bakom titelmatchen bjuds vi på två tunga tungviktsmatcher och profilstarka Ebanie Bridges.

Galahad försöker vinna VM-titeln

Organisationen IBF:s fjäderviktstitel är för tillfället vakant, vilket innebär att den saknar ägare. Detta i en viktdivision som för tillfället saknar en tydlig kung. Den tidigare dominanta Josh Warrington föll i våras mot oprövade Mauricio Lara, vilket öppnat upp fjädervikten. Den öppningen ska nu Kid Galahad försöka utnyttja i lördagens match mot James Dickens. Den Qatarfödde Galahad har redan boxats om IBF:s VM-bälte, men den gången föll han i en tight match mot just Josh Warrington. James Dickens har inte heller han någon avsaknad av stora matcher. Så sent som förra året besegrade han landsmannen Leigh Wood via poäng, Wood som förra helgen knep en av de andra VM-titlarna. Förutom att Galahad vs. Dickens är en titelmatch så är det också ett returmöte. De möttes i Roterham 2013 och den gången var det Galahad som avgick med segern, efter en teknisk knockout i rond 10. Ska Galahad sno åt sig segern igen, eller blir det Dickens som tar sin efterlängtade revansch?

Två tungviktsmatcher

Även om galans huvudmatch är ifrån fjädervikten, så blir det ingen avsaknad utav riktigt tunga matcher. Precis dessförinnan kommer publiken bjudas på två tungviktsmöten i form av matcherna Wardley vs. Webb och Babic vs. Bennet. Om vi börjar med den förstnämnda så handlar det om en engelsk titel där Wardley går in som favorit. Han har radat upp knockouter och i hans senaste match avslutade han Eric Molina, en rutinerad herre som slagits om VM-titeln mot Deontay Wilder. I den andra matchen är det istället kroaten Babic som bör dra det längsta strået. Babic har hoppat upp och ner i vikt, men nu verkar det som satt hans satsning fortsätter i just tungvikten.

Ebanie Bridges återvänder

Ebanie ”The blonde bomber” Bridges är nu tillbaka. Matteläraren ifrån Australien tog den brittiska boxningspubliken med storm i våras. Efter en invägning som fick den manliga publikens ögon att fastna på just ”The blonde bomber”, gick hon in och bjöd på en sevärd match mot mästaren Shannon Courtenay. Det räckte till slut inte ända fram, men nu har hon gjort sig ett namn globalt. Lördagens motståndare Bec Connolly ska hon avfärda enkelt och det blir spännande att se vad hon hittar på under veckans presskonferenser i form av utmaningar.

Här är galans fullständiga matchkort!

Galan ses via DAZN på lördag!

Dersén tycker till: Vem tar över som kommentator efter Paul Del Valle? – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer