Nyhet

Mästare vs. mästare när Top Rank Promotions dundrar in i Belfast på fredag – Conlan vs. Doheny, McGregor vs. Legrand

Top Rank Promotion med ett färskt TV-avtal med brittiska SKY Sports i ryggen, dundrar in på Irland, Belfast ”Falls Park” nu på fredag den 6:e augusti då obesegrade Michael Conlan (15-0) toppar en solid show med två riktigt bra matcher på agendan, Conlan tar sig an landsmannen, Tj Doheny. Den kan bli riktigt bra men den andre matchen, den mellan skotske europamästaren i bantamvikt, Lee McGregor 10-0, 8 KO:s och obesegrade franske mästarkollegan (EBU) fast i viktklassen under (flugvikt) 32-0, 17 KO:s Vincent Legrand  är nästan ännu mer intressant i mitt tycke. Två obesegrade mästare som kolliderar, och den förstnämnde är övertygad om att den franske southpaw-boxaren tagit sig vatten över huvudet. 

Lee McGregor vann EBU titeln på KO i första ronden

”Jag är betydligt större har mer kraft i mina slag, han kommer att bli överraskad” menar den regerande bantamviktsmästaren från Skottland, som ju imponerade i våras (i mars månad) när han knockade Vincents landsman Karim Guerfi i första ronden på ”Bolton Whites Hotell” i Bolton England. Den 30-årige fransmannen som i princip gjort hela sin karriär på hemmaplan i Frankrike är den mindre idrottaren (rent fysiskt) i sammanhanget men definitivt den mer rutinerade av dem två med sina 32 proffsmatcher och 17 knockouter. Det kommer att bli något av en prestigematch där skotske McGregors omtalade KO-power kan bli en avgörande faktor, eller måhända fransmannens avighet (southpaw) och förmåga att boxa sig fram till skottens eventuella brister i defensiven. Definitivt en match att se fram emot. På samma gala i huvudmatchen så boxar ju som sagt irländske superstjärnan, Michael Conlan mot landsmannen, Tj Doheny om WBO:s internationella bälte i bantamvikt. Man kan ana intentionerna i detta ”modus operandi” från promotorn Top Ranks sida, att lägga två matcher i samma viktklass av ypperlig klass på en och samma gala. Vinnarna i dessa två matcher skulle potentiellt kunna utgöra en framtida matchning och det vore mumma för fansen. Det är nog ingen slump.

Se en relativt färsk intervju med Lee McGregor i spelaren undertill!

Philip tycker till om vem som tar över på Viaplay som kommentator efter Paul Del Valle 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer