Krönika

Krönika: Fight Club Rush – En missad live-fight gjorde att jag tröttnade direkt

Jag är lynnig. och bångstyrig ibland. Fixar inte när saker och ting inte blir som det skall. Som när jag ivrigt slog på Fight Club Rush YouTube-kanal i lördags klockan 15:45 för att vaka in amatörboxaren, Nermin Hajdarpasic MMA-debut som proffs mot drygt 40-årige proffsdebutanten Salif David Diop. Den skulle starta 16:00 var det sagt. Jag låg där i soffan och väntade. En dryg timme senare hade livestreamen fortfarande inte gått igång på lovad plats (FIGHT CLUB RUSH YOUTUBE-KANAL).


Jag gav upp surfade ut på nätet, upptäckte då en video-intervju på en av våra konkurrenters webbsidor. (Kimura, Frontkick eller MMA Nytt, minns inte vilken det var) Nermin var klar med sin match, han hade vunnit, och intervjuades av produktionens Sebastian Vendel-Martinez. Jag hade alltså missat matchen. Streamad var den, filmad och utlagd någonstans, var vet jag inte, för några uppenbarligen, vilka då? Det vet jag inte heller, en exklusiv krets kanske. Jag var i alla fall inte en av dem.

Hittade fighten på YouTube i efterskott

Jag hittade fighten senare förstås, i efterskott, (på YouTube) men då visste jag ju redan utgången. Upplevelsen var ”spoilad” och förstörd. Jag såg lite grann men knäppte av efter en stund. Jag orkade inte se skiten, ej heller huvudkortet, och då hade jag ändå signat upp mig för UFC Fight Pass dagen innan. Jag var alldeles för arg och besviken, kände mig gruvligt blåst och snuvad på konfekten.

Kollade en film istället 

”Fuck this!!” Jag streamar en film på någon av Play-tjänsterna istället, det är ju ändå lördag tänkte jag besviket, och så fick det bli. Mitt bittra, beck-svarta, ”anti-jag” hade blossat upp fullskaligt och tagit överhanden – jag omfamnade det fullt ut och lät det förgifta mitt sinne.

Jag sket således i Fight Club Rush. Droppade idén att följa evenemanget.  Jag ville inte se det. Inte nu, inte efter detta. Jag kollade in ”Spring Uje Spring” på SVT Play istället. Det var en bra film. Den levererade åtminstone.

Läs min intervju med SBF:s Susanne Kärrlander här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer