Nyhet

Tre nya spännande fighter klara för Superior Challenge 15

Den första april smäller det då Superior Challenge 15 går av stapeln i Eriksdalshallen.

Nu har Superior Challenge gått ut med tre till superintressanta matcher till sin gala 1 april i Stockholm.

Här är Superior Challenge pressmeddelanden om de tre matcherna:

Obesegrad svensk utmanar erfaren dansk

Det svenska framtidshoppet Oliver Enkamp ställs mot den erfarna dansken Frodi Hansen på Superior Challenge 15 den 1:a april i Eriksdalshallen.

The Karate Kid är obesegrad med 6 vinster och trotts den stående kampsportsbakgrunden har han avslutat fyra av sina motståndare via submission. De som sett den unga svensken tävla kommer inte glömma honom pga. en mycket speciell Karatestil som imponerar på de flesta. Frodi har gått tre gånger fler matcher än svensken, och lik sin motståndare har han stående Muay Thai bakgrund och avslutat hälften av sina vinster via submission. Dansken har mött riktigt tufft motstånd under karriären som bl.a. UFC fightern Emil Weber Meek och Diego Gonzalez på Superior Challenge 10.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Olivers fightingstil är väldigt speciell och han har imponerat på mig. Det ska bli intressant att se honom möta en erfaren fighter som Frodi.

Sverige mot Finland i nordisk toppmatch

Två av nordens främsta welterviktare, svensken Zebaztian Kadestam och finländaren Juho Valamaa gör båda debut i Superior Challenge i en prestigefylld match den 1:a april i Eriksdalshallen.

Uppsala fightern Zebaztian har kanske gått under radarn för de flesta då han tävlat framgångsrikt i Ostasien sedan hans proffsdebut under 2011. Svensken har avslutat 6 av sina 8 vinster via KO och nu kliver han för första gången in i Superior Challenge buren inför en hemmapublik. Juho är en av Finlands främsta fighters och tvärtemot sin motståndare, en grappler med 8 avslut via submissions utav totalt 12 vinster.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Vi välkomnar båda dessa atleter till Superior Challenge och jag är övertygad om att deras insats kommer att imponera på de flesta i arenan och hemma i TV-sofforna. En spännande match som jag verkligen ser fram emot.

Andra titelchansen för Sveriges skönaste fighter

Martin som vunnit MMA-publikens hjärtan med sin supersköna glada attityd går om Bantamviktstiteln mot den talangfulle fransosen Kevin Petshi på Superior Challenge 15 den 1:a april i Eriksdalshallen. 

Det här blir svenskens andra titelchans då regerande Bantamviktsmästaren Ed Arthur avstod från att delta. Malmöiten har fem raka vinster sedan hans senaste förlust mot mästaren och denna gång ställs han mot den unga talangen Kevin Petshi. Akhtar är en av Sveriges absolut mest erfarna fighters men de som inte känner till hans bakgrund kanske missleds av hans avslappnade glada attityd. Det de flest inte vet är att svensken aldrig tackat nej till en motståndare, han bryr sig inte om vem han möter eller var. Som en sann krigare från den gamla skolan är han alltid redo att möta vem som helst och ger alltid allt han har i varje match. Alla som har sett Martin tävla vet att det kommer bli action. Fransmannen är en oortodox, kreativ och intensiv fighter med många vapen i sin repertoar. Två stående kombattanter med ganska lik fightingstil som kommer att testa sina färdigheter inför Stockholmspubliken i en match om Superior Challenges Bantamviktstitel.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Martin är en av mina favoritfighters och jag är väldigt imponerad av Petshi. Matchningen är väldigt intressant och stilmässigt sjukt underhållande. Inte mycket mer att säga än att det här är en match för MMA- och fightfans. 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer