Artikel

Alvarez menar att rädsla var en drivande faktor i vinsten mot Rafael dos Anjos

Eddie Alvarez är som bekant champ i UFC:s episka lättvikt. Hans vinst över Refael dos Anjos var det få som tippade på förhand. Nu avslöjar Alvarez att räddsla var en drivande kraft för honom.

Räddsla är något kampsportare lär sig hantera och vissa kallar det ”övervinna”. Att zooma bort känslan av att vara rädd/stressad men samtidigt inte få tunnelseende brukar det heta.

Lättviktsmästare Eddie Alvarez har nyligen berättat för Ariel Helwani att hans vinst över RDA var baserad på räddsla. Intressant!

Eddie_Afraid2

Såhär säger Eddie med egna ord:

När jag ser tillbaka på min karriär och jag berättade det även när jag tränade inför den här fighter, att när jag möter en person som alla hyllar, som är riktigt farliga, som ”dödar” sina motståndare, det är då jag i regel knockar dom.

Det handlar inte om att jag är bra eller att jag har en speciell teknik utan att jag är rädd. Jag blir bokstavligt rädd till den gränsen att min kropp reagerar på ett sätt som gör att jag gör ett fenomenalt framträdande.

I det förflutna, ville jag ofta möta sådana som är superfarliga med tanke på att min kropp reagerade på ett sätt så att jag förvånade mig själv. Och jag har alltid gjort bra ifrån mig mot Southpaws. Varenda Southpaw jag mött mer eller mindre har jag grovt knockat, så dos Anjos var den killen. Det var därför jag sa att han troligen inte ska vara väldigt våldsam mot mig som han var mot Pettis och de andra för jag kommer reagera på ett annat sätt när folk attackerar mig sådär. Och jag tror det handlar om att jag är lite rädd för att vara helt ärlig med dig.

Folk säger att i sport ska man söka efter tecken på svaghet och att fighters inte ska vara rädd. Men jag har en fras som säger ”var rädd, var väldigt rädd” för att den räddslan, genom hela min karriär har gett mig de mest brutala knockouts jag någonsin lyckats med.

Det är spännande att höra Eddie Alvarez tala om hur han vänder räddsla till något positivt och det är givetvis en lärdom till många av oss som då och då kanske är rädda för något.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer