Nyhet

Emil Weber Meek borta från Hamburgkortet

Emil ”Valhalla” Weber Meek är norrmannen alla pratade om efter hans förkrossande vinst över Rousimar Palhares i Venator FC. Nu är det klart att han inte kommer göra sin debut riktigt än.

Emil Weber Meek blev världskändis inom MMA-världen när han slog Palhares så förkrossande. Han skulle göra debut tillsammans med flertalet svenskar som återfinns på matchkortet i Hamburg: UFC Fight Night 93 i början av september. Hans motståndare skulle vara Jessie Ayari.

Emil_valhalla_seger

Nu har dock Emil själv meddelat UFC via USADA att han innan han fått kontrakt med UFC möjligen genomgått en behandling som innebär att han kan få problem med dopingprovet. Det finns flera preparat som är otillåtna som inte i sig är ren doping (astmamedicin med adrenalin och liknande) men som ändå kan återge spår i kroppen. Att Meek själv meddelar det hela är förstås det bästa han kunde göra av situationen. Nu får han istället göra sin UFC-debut lite senare bara.

UFC skickade ut följande pressmeddelade:

As part of the athlete onboarding process, Emil Meek voluntarily disclosed medical treatment he received prior to signing with UFC that is potentially out of compliance with UFC’s Anti-Doping Policy. As a result, Meek will not compete in his previously scheduled bout on September 3, 2016 in Hamburg, Germany in order to allow him time to consult with his physician and evaluate his medical treatment.

Emil Weber Meek själv gick ut med följande om saken:

It is with an heavy heart and axe I write this.

Due to medical reasons as stated in the UFC press release below, my entrance to the UFC cage is postponed for later this year.

For all my friends and supporters in the ‪#‎ValhallaArmy who has bought tickets to the fight in Hamburg – I’m truly sorry. I am devastated, but be sure… I am coming to Hamburg to watch the tournament with you, and we are gonna make it an epic night, not soon forgotten.

I got signed up for the debut fight before my enrollment in the UFC was complete. Going from Venator to UFC involves a way stricter regiment as to what kind of medication I’m allowed to use.

We have decided it was not worth the risk. The result was pulling out of my upcoming fight in Hamburg. It changes nothing when it comes to my relationship with UFC, other than that my debut in the Octagon will be pushed to around December.

Let me stress that I have not failed any drug test whatsoever! This is merely a preliminary precaution.

I’ve been enrolled with USADA’s registered testing pool to prepare since for my bout since June. As a fighter I’m happy and personally, I feel safer to compete under the USADA’s anti-doping policy.

I feel sorry for Jessin Ayari, I hope we can fight another day!

Fighter Magazine hoppas givetvis att Emil Weber Meek snarast ska kunna ansluta sig till UFC och vi önskar honom och hans team lycka till.

Matchkortet i skrivande stund:

Andrei Arlovski vs. Josh Barnett

Alexander Gustafsson vs. Jan Blachowicz

Ryan Bader vs. Ilir Latifi

Nick Hein vs. Tar Hyun Bang

Peter Sobotta vs. Nicholas Dalby

Jarjis Danho vs. Christian Colombo

Scott Askham vs. Jack Hermansson

Rustam Khabilov vs. Reza Madadi

Michelle Waterson vs. Aisling Daly

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer