Nyhet

UFC 195: Resultaten och genomgång

UFC 195 var en stundtals riktigt intressant gala som avslutades väldigt starkt. Här kan du ta del av samtliga resultat och kommentarer om matcherna.

UFC 195 var galan som premiärvisades på Viaplay/Viasat. Läs en recension av den sändningen här.

RESULTAT

Welterviktbältet stod på spel och Robbie Lawler lyckades knipa vinsten på minsta möjliga marginal mot en tuff Carlos Condit. Delat domslut där två domare såg matchen som 48-47 till Lawler och en det som 47-48 till Condit.

I tungviktsmötet mellan Stipe Miocic och Andrei Arlovski möttes nr 2 och nr 3 i UFC:s ranking av viktklassen. Stipe var taktisk och förlitade sig på sin skarpa boxning vilket ledde till en nedslagning och efter bara 54 sekunder stoppades matchen. Stipe Miocic passade på att ropa ut att han vill ha en titelmatch. Sjätte februari lär han sitta som klistrad och kolla på då Cain möter Werdum för en andra gång om bältet.

Albert Tumenov är en teknisk striker som känns obehagligt stabil. Han lyckades knipa en seger över Lorenz Larkin i en match som kanske inte borde varit delat domslut? Oavsett vad så är nu Tumenov ännu ett steg närmare bältet och weltervikten men det ser ändå ut som att han har en bit kvar för att kunna mäta sig med Condit, Lawler och den kalibern av fighters.

Fjäderviktsmatchen mellan Brian Ortega och Diego Brandao var riktigt underhållande och båda två ”bjöd upp till dans”. Brian Ortega lyckades vinna i tredje ronden på en triangel som var ovanligt snygg. Hans träning med Rener Gracie (han som är känd bland annat för sin genomgångar efter UFC-galor) som innebär att de går på lås efter lås har uppenbarligen varit värdefull.

Lättviktsmatchen mellan Abel Trujillo och Tony Sims öppnade upp huvudkortet och redan i första ronden vann Abel på en Giljotin. Det var inte många på förhand som trodde att den här matchen skulle avgöras på en submission.

Underkortet

I Bantamvikten så slog Michael McDonald den erfarne Masanori Kanehara. Den sistnämnde var sååå nära att vinna på submission i andra ronden då McDonald vände och själv vann på submission. Michael McDonalds comeback efter att ha varit borta från match i två år kunde inte blivit bättre för honom. Hade Masanori Kanehara vunnit på submission (som var ytterst nära) hade det varit till oddset 21 gånger pengarna!

Weltviktsmötet mellan Alex Morono och Kyle Noke slutade med en seger för Morono på domslut.

Justine Kish vann över Nina Ansaroff i damernas stråvikt. Vinsten kom på enhälligt domslut och Kish ser ut att kunna bli riktigt intressant att följa. Hon lär utvecklas från match till match.

Drew Dober slog Scott Holtzman och Dustin Poirer lyckades slå Joseph Duffy (han som en gång vunnit över Conor McGregor)  på enhälliga domslut. Poirer ser ut att passa mycket bättre i lättviktenän fjädervikten.

Michinori Tanaka vann en jämn fight mot Joe Soto och frågan  är om detta inte leder till att Joe får lämna UFC?

I galans första fight vann Sheldon Westcott på TKO mot Edgar Garcia i rond 1.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer