ArtikelNyhet

Recension av Viaplaysändningen av UFC 195

Nu har Viasat/Viaplay börjat visa UFC och kommer så göra. Såhär gick första galan.

Strax innan jul blev det klart att Cmore och TV4-gruppen blivit av med sitt kontrakt med UFC då Viasat tagit över. Nästa steg för Cmore blev att till och med besluta sig för att lägga ner hela sin kanal Cmore Extreme och istället satsa än mer på först och främst golf.

Att streama galor är aldrig helt lätt och TV4 har gjort det relativt framgångsrikt tidigare. Det har dock haglat in klagomål på flera saker. Kanske mest kritiserat blev sändningen av UFC i Tele 2.

Viapaly öppnade upp med UFC 195 och redan direkt när huvudkortet drog igång så märktes en kvalitetshöjning. Bilden var bättre och ljudet strulade inte lika mycket mellan matcher som det gjort med jämna mellanrum på Cmore.

Jag valde att kolla galan med svenska kommentatorer vilket bara var positivt. Jag brukar alltid undvika att skriva eller säga något om vad kollegor gör (då jag själv också jobbar som kommentator), men i egenskap av en recension bör något ändå skrivas om det. Paul del Valle och Magnus ”Jycken” Cedenblad har nog aldrig varit bättre. Det här var ett mycket stort kliv uppåt rent allmänt från Cage Warriors och fortsätter duon vara såhär med i matcherna och även förberedda så kommer det här bli en succé. Det är givetvis aldrig lätt att mäta sig med Joe Rogan och Mike Goldberg, men det kan ändå finnas en behållning i att höra vad landsmän har att säga om matcherna. Speciellt kanske för alla som sitter själv och kollar? Det finns förbättringsmöjligheter och det kommer bli bättre.

Det finns egentligen inget negativt att säga om premiärvisningen av UFC för Viasat/Viaplay.

Den enda farhågan som finns nu och som också flera har påpekat är huruvida UFC kommer ingå i ett sportpaket hos Viaplay som kommer kosta 299 kronor i månaden. Någon form av speciell kampsportsdeal/paket är nog antagligen bäst. Skulle Viaplay/Viasat dessutom våga satsa på mer kampsport så skulle vi vara många som var lyckliga.

Mycket bra jobbat Viaplay!

4-5jpg
(4,5 Fighters av 5 möjliga)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer