Nyhet

Nummer fyra av Fighter Magazine finns i din butik nu!

Du vet väl att nummer fyra av Fighter Magazine finns i butik nu? I detta nummer tar vi bland annat pulsen på Hanna Sillén, Micke Spreitz och Tor Troéng. Dessutom gör vi en djupdykning i ämnet viktminskning inom kampsporterna, tar en titt på funktionell kampfys, samt hälsar på hos Kampsportslabbet. Gott Nytt År!

Fighter Magazine tar alla kampsportsutövares ​hälsa på största allvar och har kollat in hur du kommer i matchvikt på bästa sätt – och farorna med att gå ner i vikt mycket och/eller för fort inför match.

Har fenomenet weightcutting inom kampsporten gått för långt? Och hur går du ner i vikt på ett smart sätt inför en match? 

För att få svar på de här frågorna tar Fighter Magazine hjälp av Jill Holmström, dietist och MMA-utövare, samt Johan Herö som har en magister i biomedicin samt även SM-guld och VM-brons i thaiboxning.

Fighter kommer fram till att en viktminskning bör få ta tre månader:

”Allt inom kategorierna godis, glass, chips och alkohol ryker direkt. Sedan utesluts veteprodukter och processat socker medan ”vanlig hederlig mat” behålls – kött, fisk, fågel, ägg, kvarg, potatis, bär, frukt och grönsaker. Man kommer kunna äta sig mätt och inledningsvis kan det vara helt normala portioner. Behöver man få i sig mer är det bara att fylla på med kvarg.”

Artikeln i sin helhet finns i butik nu, i Fighters vinternummer, som även innehåller stora intervjuer med Micke Spreitz (Niederman i filmatiseringen av Stieg Larsson-trilogin, med en bakgrund inom karaten), Tor Troéng, matematiker och före detta MMA-proffs samt, så klart, huvudintervjun med multikampsportaren Hanna Sillén (som även pryder omslaget).

Fighter Magazine hittas på Pressbyrån, Shell/7eleven, Presstop m fl ställen i Sverige och Norge samt digitalt via Readly och Ztory.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer