KrönikaNyhet

Krönika: Simon Kölle blir chefredaktör på fightermag.se

Simon Kölle blir Fightermag.se nya chefredaktör. Simon är sveriges mest erfarne journalist inom kampsport, kommentator och författaren av boken ”Mixed Martial Arts: Myter, Fakta, Möten” som utkom av Sportförlaget 2013.

 

Tja!

Efter det att Fightplay.tv lades ner så kändes Fighter Magazine som ett naturligt val för mig. Jag hade redan tidigare skrivit lite för papperstidningen och har sedan de nya ägarna tagit över uppskattat både tonen och stilen på Fightermag.se.

När jag inte jobbar med kampsport så komponerar jag musik till filmer och producerar främst reklam samt informationsfilm. I skrivande stund jobbar jag med att skriva musik till en långfilm jag tyvärr inte kan berätta mer om just nu. Kampsport har själv pysslat med sedan jag var barn och är förnärvarande instruktör inom HEMA.

MMAnytt

FIGHTPLAY_hamid_simonJag började min bana inom svensk kampsportsmedia på MMAbloggen en liten kort stund och gick sen vidare till det nystartade MMAnytt där jag blev delägare och permanent skribent. De fyra ägarna splittrades efter en tid och jag hade då producerat över 1000 artiklar och varit med och lyft sajten till att bli den då största i Sverige. Såhär i efterhand med vetskap om alla svenska kampsortssajters siffror, rent historiskt, kan jag säga att Fightplay.tv under flera stunder var större än MMAnytt (något vi då inte kände till).

Fightermag_simon_mmapanelen

Kimura

Jag värvades till Kimura.se som var en liten uppstickare till sajt och jag gick in som chefredaktör. En 2-årig resa inleddes där jag var med och fick in Unibet in i branschen, satt i MMA Panelen som visades på Aftonbladet och mycket mer. Över 1000 artiklar på Kimura blev det totalt. När jag slutade på Kimura.se så var den sajten helt omstrukturerad, hade fått nytt utseende och mer än fördubblat sin trafik.

Efter Kimura blev det Fightplay.tv där jag stannade i 2,5 år och jobbade som chefredaktör och delägare. På Fightplay skrev jag även där en bra bit över 1000 artiklar och jag nådde i somras den magiska gränsen att ha skrivit 2 miljoner ord om kampsport på nätet (drygt 5500 A4). Det är svindlande många knapptryckningar det!

Fightermag_simon_kommentator

Kommentator

Under mina år på de olika sajterna började jag kommentera galor och har hunnit med ett drygt tiotal. Numera är jag fast kommentator med Omar Bouiche på Superior Challenge bland annat. Jag har också tagit tillfället i akt att skriva en bok om MMA som gavs ut på Sportförlaget 2013. Att ha varit på den här scenen såpass länge som jag varit har gjort att jag fått många kontakter och även riktigt bra källor i allting från Zuffa till gräsrötterna.

Mot nya utmaningar

challengeNu börjar nästa kapitel för mig inom kampsportsmedia och det är att vara chefredaktör för fightermag.se. Med mig från Fightplay.tv kommer Sara Abouzeedan vilket känns kul då hon är en ung talang som verkligen brinner för kampsport. Sara har dessutom ett spännande perspektiv på saker och ting vilket jag många gånger uppskattar.

Jag kommer inte uppfinna hjulet här på fightermag.se utan har nu samlat de som skrivit för sajten regelbundet i någon mån och formerat en redaktion. IRFA6_jonathan_SimonFrekvensen ska upp rejält, återkommande segment är under planering och vi kommer inom den närmaste tiden knyta till oss spännande journalister, en videoavdelning och mycket mer. Det är nu det är läge för sponsorer och företag att hoppa på tåget för nu kommer det garanterat svänga rejält! Svensk kampsport har aldrig varit så het just nu och det har vi all spetsmedia och Svenska Budo & Kampsportsförbundet att tacka mycket för. Jonathan Broberg hyllas inte tillräckligt men faktum är att han många gånger medietränat större delen av svenska kampsportsscenen.

Det är viktigt för mig att påpeka att det redan finns riktigt kompetenta journalister som skriver för Fighter Magazine. Det finns också ett koncept som känns fräscht lättsamt även om djupet helt klart finns närvarande. Det är just den grunden som är lagd som jag nu vill utveckla.

Jag kan inte annat än le åt den utmaning som jag står inför. Jag upplever det som att jag har ett record på 2-2 (1 NC) när det gäller MMA-sajterna då jag både vunnit mycket och lyft sidorna men sen också förlorat och därmed fått lämna plats åt andra att skörda frukten av mitt arbete.

promise

Ett löfte till läsarna

Jag lovar er läsare, nya som gamla, att jag kommer göra mitt bästa för att Fighter Magazine ska komma att bli den viktigaste aktören inom kampsportsmedia i norra Europa. Den egna tonen, den egna nischen och charmen finns redan på fightermag.se och mitt mål är nu att utveckla konceptet och få det att flyga.

Sticka ut hakan, våga utmana och presentera eget material (inte bara ”kopierat” från amerikanska sajter) kommer det bli en hel del mer utav på fightermag.se.

Jag är väldigt laddad och det ska bli sjukt kul. En sak är säker och det är att Fighter Magazine är på gång på riktigt nu! Sajten var på G redan innan jag och Sara kom in i bilden men jag är samtidigt övertygad om att vi kommer kunna bidra med massor.

Tack Fighter Magazine för den här möjligheten.

Nu kör vi!

Om någon är intresserad av min musik och vad jag pysslar med inom filmmusik så kika in på www.simonkolle.com

MMA-myter_fakta-möten

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer