Nyhet

Exklusivt: Tittarsiffrorna för The Zone Fight Night blev ett bottennapp

Fighter Magazine är den enda svenska sajten som rapporterar om tittarsiffrorna av våra svenska galor. Denna gång ligger fokus på The Zone som tidigare har haft en del problem med sina tittarsiffror men aldrig förr har deras räckvidd* varit såhär dålig.

Tittarsiffror är viktigt och intressant av flera anledningar. Dels ser man trender, men också vilka som tittar på svensk MMA på TV och vilka åldrar. Vi granskar den MMA som visas på svensk TV och på vår topplista nedan kan man läsa om de tre mest tittade svenska/nordiska galorna.

The Zone Fight Night visades på TV4 Sport eftersänt den 5:e december 2015

The Zone Fight Night hade en räckvidd* på TV4 Sport samt ett genomsnitt (som tittade på större delen eller hela programmet) på under mätbara siffror. Med andra ord under 1000 personer.

Åldersgrupper och kön

Då det inte gick att mäta programmets tittarsiffror finns heller ingen statistik angående åldersgrupper och kön.

The-Zone.jpg

Fightermag konstaterar

Dessa siffror och statistik är helt unika för svensk MMA. Aldrig tidigare har det varit såhär dåliga siffror. Men innan vi börjar dra för stora växlar av det här ska vi också inse att TV4 Sport inte längre tillhör det allmänna utbudet och därför är ett tillval som relativt få nu väljer. Det har dock visats MMA på TV4 Sport efter det inte längre tillhörde det allmänna utbudet som var bättre än dessa. En värdemätare kommer ske när Battle of Botnias senaste gala kommer visas på TV4 Sport 19 december (samt visas på TV4 Play vars siffror hålls hemliga). Om även den galan har riktigt dåliga tittarsiffror trots att Bäckström och en rad andra kända fighters gick matcher på kortet så är det The Zone som bör ta en rejäl funderare.

Återigen så ska inte alldeles för stora växlar dras av dessa siffror. Nu får vi hoppas på att det blir en repris på sändningen då repriser rent statistiskt brukar ha många tittare när det gäller svensk MMA.

TOPPLISTAN (svenska galor och en del nordiska)

Genomsnitt

(1) IRFA 5 – 68 000 (TV4 Sport)

(2) Superior Challenge 12 – 62 000 (TV10)

(3) Superior Challenge X – 52 000 (TV10) och Reprisen av VISION Fight Night 1 – 52 000 (TV4 Sport)

Räckvidd

(1) Superior Challenge 9 – 151 000 (TV10)

(2) VISION 5 – 142 000 (TV4 Sport)

(3) Superior Challenge 8 – 128 000 och Reprisen av The Zone Survival

 

OBS: Vi kommer fortsätta hålla igång topplistan och fortsätta rapportera om de svenska tittarsiffrorna. Vi kommer även utöka vår bevakning av tittarsiffror även till K-1 och boxning samt även annan kampsport inom sinom tid.

* Reach även kallat räckvidd = TV-tittare som har sett ett specificerat minsta antal sammanhängande minuter under en tidsperiod, eller en viss procent av programtid. Vanligtvis används tre sammanhängande minuter för programräckvidd. För daglig räckvidd gäller att en tittare har sett minst fem sammanhängande minuter. Vid veckoräddvidd är kriteriet att man har sett minst 15 minuter sammanhängande på en kanal under en vecka. Varje tittare medräknas endast en gång. Även detta mått kan uttryckas som ett absolut tal eller som ett procenttal.

Källa: MMS

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer