Nyhet

Ronda Rousey i lång intervju med ESPN

I en exklusiv intervju med ESPN:s reporter Ramona Shelburne så är det en nedbruten, och just nu, förkrossad Ronda som kommenterar sparken som skakat henne lika djupt som många andra.

Det var kvällen som skulle resultera i otaliga spaltmeter om Ronda Rousey, men med en ny vinkel än tidigare. Och de första bokstäverna, de första meningarna började väl skrivas någonstans här.

För det var efter att Holly Holm fullkomligt demolerat Ronda under deras titelfight under UFC 193 som Rousey mer eller mindre försvann från radarn. Det som få trodde skulle kunna hända hade precis inträffat – UFC:s ohotade drottning var knockad. Och det är först nu, i dessa utdrag från en mycket mer omfattande intervju med ESPN, som Ronda valt att kommentera händelsen mer ingående. Och visst är hon drabbad – på djupet.

”I just feel so embarrassed. How I fought after that is such an embarrassing representation of myself. I wasn’t even fucking there”.

Intervjun med Ramona Shelburne berör många punkter. Man avhandlar bland annat känslan att leva med bilden av sig själv, som den myt som Ronda Rousey tillslut blev. Hon som gjorde det omöjliga och som förväntades att fortsätta göra det i oändlighet. Men, precis som Floyd Mayweather kommenterade efter hennes förlust så är just förlusterna även en del av sporten. Och livet, det går vidare.

”I need to come back. I need to beat this chick (Holm). Who knows if I’m going to pop my teeth out or break my jaw or rip my lip open. I have to fucking do it”.

Även om Ronda Rouseys resa tillbaka till buren för närvarande känns lång så lämnade hon ett tydligt svar på frågan om hon kommer tillbaka.

”Of course. What else am I going to fucking do?”.

För dig som vill läsa intervjun i sin helhet kan du göra så här.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer