Artikel

Det finns en kampsport för alla – man måste bara hitta den

Äntligen är sidan Träna Kampsport på fötterna igen. Denna gång ska sidan inte bara sitta, utan den ska springa. Det finns en hel uppsjö kampsportstilar där ute och det kan rent utsagt vara bedrövligt att navigera genom denna djungel för att hitta en stil som passar en själv.

TRÄNA KAMPSPORT!
Om man ska korta ner vad sidan TränaKampsport.se håller på med till en mening så skulle den kunna se ut så här – ”Sveriges största guide in i kampsportsvärlden”.

Visionen är att utbilda och informera läsare som är intresserade av att börja träna kampsport. En stor andel av de som ska komma i gång med kampsport blir väldigt förvirrade på grund av att det finns så många stilar att välja mellan. Det är inte riktigt som att börja med fotboll, där man mer eller mindre har ett val, att spela fotboll.

Om man vill börja träna någon sorts kampkonst finns det ett mångtal olika inriktningar som utvecklar tekniker med olika delar av kroppen, vilket gör att olika stilar passar olika personer. Problematiken ligger i att jag som vill välja kampsport för det första ofta inte vet vilka stilar som finns och för det andra inte vet vilken stil som passar mig, då jag inte vet vad varje stil innebär.

Träna kampsport hjälper sina läsare utforska olika kampsportsstilar och lär dem vad det innebär att träna respektive stil.

KLUBBKARTAN
Länk till Klubbkartan

En karta över Sveriges klubbar? – Precis!

Klubbkartan är ett aktivt och levande projekt där vi, tillsammans med Sveriges klubbar och förbund samlar alla Sveriges kampsportsklubbar på en karta, oavsett stil. Vid första ögonkastet kan kartan uppfattas som grundlig. Man kan zooma in på den och se vart olika kampsportklubbar befinner sig i landet. Men det finns så mycket mer. Som användare har man möjligheten att sortera Sveriges klubbar efter län, ort och stil. Du kan även kombinera dessa, om man först sorterar på stil kan man sedan lika enkelt från stil-sidan sortera på ort. Så om du tröttnar på att zooma in och ut på kartan för att hitta din klubb gör Klubbkartan det möjligt att även sortera dem.

Nu kommer det riktigt spännande. När du som användare hittat en stil som du vill träna och fått klubbar i ditt område serverade på fat är det dags att välja och vraka. Varje klubb som är anslutna till Träna kampsport får en egen klubbsida. Klubbsidorna presenterar klubbarna i ett lättsmält och koordinerat format, här får du blixtsnabb information kring vilka stilar klubben håller på med, vart den ligger, kontaktuppgifter, en egen liten karta för klubben, en om oss del där klubben själva skrivit en hälsning samt en länk till klubben hemsida.

Klubbsidorna gör det enorm enkelt för läsaren att snabbt och smidigt ta reda på om klubben verkar vara något för dem. Sedan får de direkta kontaktuppgifter till klubben där man kan anmäla sig för provträning.

KAMPSPORTSQUIZZEN
Väl inne på Träna Kampsport får man som besökare en pop-up med något som kallas KampsportQuizzen. Det är ett frågesport (ett quiz) som genom ett varierande antal enkla frågor ger läsaren en indikation på vilken stil som passar individen bäst. KampsportQuizzen är baserad på olika segment som karaktäriserar kampsportsstilar ner på en nivå där man exempelvis separerar på olika stilar av karate, något som många inte vet finns, alltså olika karatestilar.

Detta är den absolut snabbaste vägen för dig som vill ta dig in i kampsportvärlden att få en uppfattning kring vilken stil som kan passa dig som person. Resultatet serverar sedan dig med en ”börja träna” sida för kampsporten som du fått som resultat.

VAD ÄR EN ”BÖRJA TRÄNA”-SIDA?
”Börja träna”-sidorna är en av de mest framstående delarna av Träna Kampsport. Vi har gjort det till en serie ”börja träna-serien” då man vi en likadan sida för respektive stil. I ett nötskal är börja träna serien en sorts sluss in i kampsportsvärlden för läsaren. Här går man igenom den valda stilen på ett ytligt plan, vilket gör det enkelt för dig som läsare att bilda en uppfattning kring stilen. Det spelar ingen roll om du läser för att det är kul eller för att du letar stil, ”börja träna”-serien kommer lära dig det du behöver veta.

Här nedan hittar du ett axplock från Träna Kampsports mest populära ”börja träna”-sidor:
Börja Träna Karate
Börja Träna Taekwondo
Börja Träna Boxning
Börja träna MMA
Börja Träna Thaiboxning

SAMMANFATTNING
Träna Kampsport är en sida för dig som tycker det är roligt att lära dig om kampsport eller för dig som vill börja träna någon sorts kampsport. Oavsett vilken nivå du är på finns det något att lära sig på Träna Kampsport.

Ta KampsportsQuizzen, läs om din tillvalda stil och hitta en kampsportsklubb nära dig. Träna kampsport tar dig på några minuter från en ovetande intressent till en fullt informerad kampsportselev redo att ta sitt första kliv ut på mattan.

Det finns såklart även andra sidor på Träna kampsport, exempelvis för dig som vill börja tävla, för dig som vill hålla rätt kost när du tränar kampsport, kampsportsskämt, en steg för steg guide på hur du kommer i gång och varför dina barn bör träna kampsport.

Lär dig om vilken kampsport du bör träna idag, klicka här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer