Nyhet

Så ska du tänka kring hygien efter träning

Det går inte att komma undan att man svettas under träning. Det är något som är fullt naturligt. Däremot är det viktigt att du tar hand om hygienen efter du har tränat. Inte bara för din egen skull utan också med hänsyn till din omgivning. Här ger vi dig några tips på hur du bäst kan ta hand om din hygien efter ett träningspass.

Skippa aldrig duschen

Ibland kan det kännas skönt att skippa duschen efter träningen. Du kanske har bråttom eller befinner dig i ett trångt omklädningsrum. Men om du ska vistas bland folk efteråt bör du alltid ta en dusch efter träningen.

När du väl duschar kan du välja en väldoftande tvål till kroppen och ett bra schampo till håret. Även här finns det många olika varianter och varumärken på marknaden. Självfallet behöver du inte duscha på gymmet om du inte känner dig trygg med det. Du kan lika gärna duscha hemma, en kort stund efter träningen.

Välj en bra deodorant och parfym

Om du vill undvika att luka svett när du har tränat är det bäst att investera i en bra deodorant. Det finns många bra och prisvärda alternativ på marknaden. Du kan också komplettera med en bra herrparfym om du vill lukta lite extra gott. Det finns många bra varianter från varumärket Paco Rabanne, bara för att nämna ett exempel.

Använd handsprit

Något som har blivit allt vanligare sedan pandemin är att använda handsprit. Det är också väldigt viktigt för att garantera god hygien. Du bör alltid använda handsprit efter gym då det är ett ställe där bakterier frodas. Du bör alltså sprita både innan och efter träningen. De flesta gym har idag handsprit utställda på strategiska ställen. Du kan även komplettera med en egen alkogel i din väska.

Ta med dig våtservetter

Skulle du inte ha tid att duscha är det bra att ha med våtservetter så du kan fräscha upp dig lite. Det finns väldigt många våtservetter som är bakteriedödande. Dessutom är de smidiga att ta med sig i väskan. Du kan till exempel använda dem för att torka svett, men också till annat.

Det finns som sagt många tips för hur du kan tänka kring hygien efter träning. Är du nyfiken kring varför svett luktar så beror det på dina bakterier. Därför är det viktigt att inte slarva med duschen, oavsett om du är trött eller har en annan ursäkt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer