ArtikelNyhet

Fight Club Rush 10 – matchkort och uppsnack

På lördag den 20:e november går årets sista svenska proffsgala, Fight Club Rush (FCR) 10, i Västerås Arena. På dagordningen så står organisationens första mästarbälte på spel och vi bjuds på elva MMA-matcher med några av Sveriges hungrigaste fighters. Här kommer ett matchkort och en liten uppvärmning.

Fight Club Rush (FCR) arrangerar årets tredje gala, FCR 10, den 20 november och galan sänds live via UFC Fight Pass. Om du är sugen på att se galan på plats så är det bara att pallra dig iväg till Västerås Arena – biljetter hittar du här. Dörrarna öppnas 15:00 och den första fighten drar igång 15:45.

I huvudmatchen står organisationens första mästarbälte på spel när Allstars-fightern Felipe Lima (10-1) möter ukrainaren Evgeny Odnorog (18-6) om bantamviktstiteln. Som delad huvudmatch bjuds vi på ett  tungviktsmöte mellan den tidigare SM-mästare inom boxning, Nermin Hajdarpasic (2-0), och den tidigare världsmästaren i amatör-MMA, Allstarsfightern Irman Smajic (3-0).

På kortet hittar vi bland annat även:
Stråviktsfightern Josefine ”Little Thunder” Knutsson (2-0) är tillbaka för sin tredje proffsmatch och denna gång möter hon Ultimate Fighter-veteranen Lanchana Green (4-3-1). Knutsson är än så länge mest känd för sina framgångar i muaythai och kickboxning – hon är trefaldig svensk mästare i thaiboxning, världsmästare i thaiboxning år 2018 och har tävlat framgångsrikt inom K-1.
• Jonny Touma (3-0) från Kraft Kampsport återvänder för ännu en match under FCRs flagg och välkomnar Shawn Marcos Claudina da Silva (2-0) i en bantamviktsmatch.
• Oskar Biller (2-1) gick fjorton amatör-MMA-matcher innan han gick över till proffs. Nu möter han Alexander Lindgren (1-1) som sålunda går sin tredje raka match i FCR.
• Hemmafightern från Västerås Fight Club, Alexander Lööf (1-0), är tillbaka efter sin succédebut för ett möte med Hamid Sadid (1-1).
• Så sent som igår stod det klart att Moe Ahmadi (1-2) från Kraft Kampsport kommer ställas mot Christopher Bajo (1-1).

Matchkortet

Bantamvikt (titelmatch): Felipe Lima vs. Evgeny Odnorog
Tungvikt: Nermin Hajdarpasic vs. Irman Smajic
Stråvikt: Josefine Lindgren Knutsson vs. Lanchana Green
Catchvikt: Jonny Touma vs. Shawn Marcos Claudina da Silva
Weltervikt: Alexander Lindgren vs. Oskar Biller
Bantamvikt: Alexander Lööf vs. Hamid Sadid
Catchvikt (73 kg): Tobias Wallberg vs. Theodor Berggren
Flugvikt: Ivana Širić vs. Alline Torquato
Weltervikt: Alejandro Toutparfait vs. Tayo Odunjo
Moe Ahmadi vs. Christopher Bajo
Lättvikt (A-klass): Anton Hellström vs. Dimitris Dimitriadis

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer