ArtikelNyhet

Bulldog Fight Night 9: Khamzat vs Hermansson

I morgon – fredag den 19 november – så är Bulldog Fight Night är tillbaka med en späckad mixgala i Göteborg där dragplåstret är UFC-stjärnorna Jack Hermansson och Khamzat Chimaev som möts i fristilsbrottning. I den delade huvudmatchen, som är en boxningsmatch, får vi se Anthony Yigit göra upp med Miroslav Serban. I thaiboxning får vi se Sanny Dahlbeck möta Niko Konventaus, samt en ”kändisfajt” mellan journalisten Joakim Lamotte och talkshowvärden Victor de Almeida. Allt detta och mycket mer – i både bur och ring. Häng med för en snabb genomgång och matchkort.

Bulldog Fight Night 9 går den 19 november på Bananpiren i Göteborg. Biljetter finns till salu här och dörrarna öppnas klockan 16.00 – med matchstart 17.00. Galan kommer att sändas live på Aftonbladet Plus.

Som huvudnummer så drabbar två av UFCs topprankande mellanviktsfighters Khamzat ”Borz” Chimaev (10-0, rankad ) och Jack ”The Joker” Hermansson (22-6, rankad 6a), samman. Den här gången blir det dock varken i MMA  eller submission wrestling, utan i fristilsbrottning – en idrott som både Chimaev och Hermansson tävlat i innan deras respektive MMA-karriärer drog igång. Matchen kommer ske genom två ronder á tre minuter.

I den delade huvudmatchen får vi se boxningsesset Anthony Yigit försöka ta sig tillbaka till vinstkolumnen genom att ta sig an den gästande tjecken Miroslav Serban.

Odenplan Fightgyms stjärna Sanny Dahlbeck kommer in med en tre matcher lång vinstsvit då han nu möter finnen Niko Konventaus i thaiboxning.

Vi får även ta del av thaiboxningsmatchen mellan den kontroversielle journalisten Joakim Lamotte och Dialogiskt-programledaren Victor de Almeida. Så här skriver Lamotte på Instagram om sitt kommande debut i ringen:
”Som ni vet backar jag aldrig för utmaningar. Därför har jag nu tackat ja till att gå min livs första match i thaiboxning. Matchen kommer äga rum på en av Sveriges största kampsportsgalor 19:e november i Göteborg. Det vore väldigt kul om ni som följer mig ville komma och backa upp mig den här kvällen! Något annat än vinst är inget alternativ!”

de Almeida å sin sida beskriver till Sveriges Radio att ”Fighten mot Joakim Lamotte är bara ett skämt”, men till MMA-nytt säger han: ”Jag hoppas att det blir blodigt, jag vill att folk ska få en fight alltså! De ska komma ihåg det här.”

Lite blandade budskap alltså.

I MMA får vi se lättviktaren och knockoutmaskinen Rahmads Stromanis ta sig an Stepan Litvinenko, samt Halmstadfightern David Jacobsson möta Anatoly Tarasenko.

Matchkort

 • Fristilsbrottning: Khamzat Chimaev vs. Jack Hermansson
 • Boxning: Anthony Yigit vs. Miroslav Serban
 • Thaiboxning: Sanny Dahlbeck vs. Niko Konventaus
 • Boxning: Constantinos Nangas vs. Dusan Stojanovic
 • Thaiboxning: Joakim Lamotte vs. Victor de Almeida
 • MMA: Rahmads Stromanis vs. Stefan Litvinenko
 • Boxning: Hamza Barka vs. Marius Skuqi
 • Thaiboxning: Nazim Kazem vs. Lubomir Ruznak
 • MMA: Samuel Bark vs. Ioan Vranceanu
 • MMA: Sahil Siraj vs. Lukasz Swirydowicz
 • Boxning: Marianne Ahlborg vs. Rita Mrwebi
 • MMA: David Jacobsson vs. Anatolii Tarasenko

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer