Artikel

Blir det ännu en knockout för 100 procentige Vergil Ortiz Jr i helgen?

De flesta av oss som följer professionell boxning gillar ju en äkta ”puncher” och det är precis just det som DAZN kommer att bjuda på i helgen när man streamar titelfighten mellan Vergil Ortiz Jr och USA-baserade (Kalifornien) litauern, Egidijus ”mean machine” Kavaliauskas (33) live från ”The Ford Center” at the Star” i Frisco, Texas den 14:e augusti. Den förstnämnde (Ortiz Jr) har nämligen gjort ”rent hus” så här långt i sin 23-åriga karriär, 17 matcher, 17 segrar, samtliga på knockout.  

Ortiz Jr möter en erfaren litauer med bra löd i nävarna 

Kavaliauskas är dock ingen ”pushover” som Ortiz Jr kan köra över med lätthet precis. Den rutinerade litauern har ordentligt med slagkraft i nyporna och hans matchfacit som proffs är imponerande, 24 matcher, 22 segrar, blott en förlust på TKO9, den kom till världsmästaren, Terrence Crawford om WBO-titeln strax före pandemin i december 2019 ( i Madison Square Garden, New York), och så har han ett snöpligt oavgjort resultat mot amerikanske talangen Ray Robinson samma år. Lägg därtill en enastående amatörkarriär internationellt som landslagsboxare för Litauens landslag där han varit med på hela två olympiader (2008 & 2012) och tagit ett brons på VM i Baku 2011. Ta en titt på Vergil Ortiz 10 snyggaste knockouter på denna länk! Kolla även in Egidijus Kavaliauskas senaste match (highlights) mot kanadensaren Mikael Zewski i september 2020 här! 

Invägningen för Kavaliauskas vs. Ortiz Jr kan ses på YouTube i spelaren nedan, och förstås på DAZN – fighten streamas live på DAZN med start klockan 02:00 (natten mot söndag).

Läs min senaste Söndagskrönika om OS-boxningens utveckling åt ett specifikt håll!  

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer