Nyhet

En titelmatch i lätt tungvikt avslutar sommarens Fight Camp i Brentwood, Essex (Matchroom HQ)

Det blir en fight i lätt tungvikt om WBA:s internationella bälte som huvudnummer när Eddie Hearns Matchroom Boxing avslutar detta års ”Summer Fight Camp” (vecka 3) i Brentwood, Essex, England (Promotorns högkvarter). Den f.d. olympiske bronsmedaljören från OS i Rio 2016, Joshua Buatsi, i skrivande stund obesegrad som proffs, 14-0, 12 KO:s, tar sig an den hårdhudade och inte alls oävne letten, Ricards Bolotniks (18-5-1).  

Vann en prestigefylld proffsboxningsturnering

Vem är då denne Ricards Bolotniks? En betydligt bättre boxare än många tror faktiskt, han slog igenom på bred front när han överraskande plockade hem ”MTK Globals Golden Contract”, en proffsturnering som det snackades om lite grann när den drog igång 2019, där i den turneringen besegrade Bolotniks tre högkvalitativa motståndare om WBO:s europabälte, först britten, Steven Ward (TKO), då obesegrad, i kvartsfinal, Hosea Burton (fick ge sig på poäng 10) i semifinalen, även han var från Storbritannien, väl i final mot tyske Serge Michel överraskade han återigen stort genom att vinna på TKO i tionde och sista ronden. Finalen tog plats på ”Park Studios” i South Kirkby, England. Alla tre hade som sagt bra matchfacit (övervägande vinster), så det var där de brittiska boxningsfansen fick upp ögonen för honom. Kolla in galan där Bolotniks gjorde succé i spelaren nedan!

Bra gäng på ”underkortet” Joe Cordina från Wales, en favorit!

Det var huvudmatchen det, kan bli riktigt spännande, men det finns några riktigt bra matcher på förmatchprogrammet också som vi absolut inte får missa, eller vad sägs om obesegrade (20-0), welterviktaren, Michael McKinson mot polacken, Przemyslaw Runowski (19-1, 5 KO:s), om WBO:s globala bälte (vad nu det kan vara värt?), eller Joe Cordina (12-0) i superfjädervikt mot amerikanske Joshuah Hernandez, 25 år gammal med ett matchfacit på 10-3-0, 8 KO:s. Zelfa Barrett (25-1-0), även han i superfjädervikt och förstås super bantamviktslöftet, Hopey Price 4-0 mot obesegrade italienaren, 5-0, Claudio Grande lockar. Samtliga dessa pugilister är naturligtvis väl värda att följa men min personliga favorit är ändå Joe Cordina, den f.d. europamästaren som amatör 2015 i Samokov, Bulgarien. Joe som representerade Wales på det mästerskapet, var den ende britten som tog guld på det mästerskapet. En talang utöver det vanliga som fyller 30 år i december och är på väg mot något stort. Lär känna Joe på klippet undertill!

Matchroom Boxings Fight Camp (vecka 3) kan ses på DAZN nu på lördag med start klockan 20:00

Philip Dersén om det svenska kampsportsfiaskot på OS i Tokyo

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer