Krönika

HÄNT I BUR & RING (8) Ny motståndare åt Sadibou Sy den 13:e augusti – Franco vs. Moloney på lördag 14/8

MMA: När detta publiceras är det Fightweek, och dags för en speciell MMA-utövare att riktigt bekänna färg, man har nämligen ändrat motståndare åt svenske welterviktaren (Stockholm) Sadibou Sy inför PFL 2021 #7 i Hollywood Florida den 13:e augusti. Den starke Stockholmaren var initialt bokad att ta sig an starke brassen, Gleison Tibau, men när en fighter blev skadad flyttades svensken upp några hack på matchkortet (strax före huvudmatchen) och möter nu istället ryske Magomed Magomedkerimov. Brasilianske Tibau blir ingalunda utan motståndare, möter nu istället amerikanen, Curtis Millender. Det är ett starkare namn som Sadibou Sy nu får på sin lott, mycket att vinna och mindre att förlora, Magomed har en gedigen proffskarriär på över 30 matcher (28-5-0) och lär bli farlig för svensken.  

BOXNING: Den 17:e augusti har dokumentären ”Untold: Deal with the devil” om kvinnlige boxningspionjären (proffs) Christy Martins minst sagt tumultartade leverne (ur ett negativ perspektiv) premiär på svenska Netflix. Dokumentären är från 2021. Håll ögonen öppna för den!

BOXNING: Nu till helgen närmare bestämt den 14:e augusti möts amerikanske Joshua Franco och Andrew ”The Monster” Moloney från Australien i ett tredje möte dem emellan med VM-titeln (WBA) i superflugvikt på spel, det är en i USA TV-sänd (Showtime) gala från Tulsa Oklahoma. På samma gala är det tänkt att Tommy Morrisons son, Trey Lippe Morrison skall gå en match mot en ännu ej bestämd motståndare. Enligt Dan Rafaels pålitliga (uppdaterade) schema skall även Muhammad Alis barnbarn, Nico Ali Walsh och f.d. amerikanske landslagsboxaren, Karlos Balderas fightas på det programmet. Med reservation för förändringar.

BOXNING: Det var roligt för svenske förbundskaptenen, i Indien, Santiago Nieva att deras boxare, Lovlina Borgohain tog brons i damernas welterviktsklass. Den duktiga indiskan hade ju skapliga meriter på förhand när hon klev in i turneringen i Tokyo, bronsmedaljör på VM både 2018 och 2019. Kolla in Lovlinas semifinalmatch i Tokyo mot Turkiets Busenaz Surmeneli.

BOXNING: Oscar De La Hoya som för närvarande tränar hårt inför sitt möte med f.d. MMA-fightern, Vitor Belfort på Los Angeles Staples Center i Los Angeles den 11:e september verkar sjukt seriös inför den här comebacken på ålderns höst (vid 48 års ålder) mot novisen Belfort (blott en match som proffsboxare – 1-0, 1 KO) men något yngre (44 – född 1977). Glädjande nog för svenska fans så kommer det att vara möjligt att spana in ”The Golden Boys” återkomst på PPV-sajten FITE i Sverige för en kostnad av 259 kronor. Kolla in när De La Hoya sliter i gymmet på klippet nedan!

Läs min senaste Söndagskrönika om OS-boxningen här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer