ArtikelNyhet

Engelske landslagsstjärnan i boxning, Sandy Ryan gör proffsdebut på lördag

En av Storbritanniens mest meriterade boxare på damsidan, lättviktaren /lätt welter, 27-årige Sandy Ryan (född 1993), flitigt använd i det brittiska landslaget (Team GB), gör debut på ”Matchroom Fightcamp” i Brentwood, Essex nu på lördag den 31:e juli. Den skicklige brittiskan har radat upp högvis med medaljer på internationella mästerskap och turneringar. Silvret på VM i Jeju City, Sydkorea 2014 och bronspengen på EM i Sofia, Bulgarien 2016 är bara två av många fina insatser som hon har gjort i det engelska  boxningslandslaget. 

En ny Katie Taylor, men från England? 

Är hon en ny Katie Taylor? Nej det vore väl ett alldeles för tungt ok att lägga på den meriterade brittiskan, men att hon kommer att göra ett avtryck som professionell i Eddie Hearns stall, Matchroom Boxing, råder det inga som helst tvivel om. Hon är bokad att ta sig an 28-årige, Kirstie Bavington 3-1-2 på Fight Camp-galan i Brentwood nu till helgen. Håll ett vakande öga på henne där, firad amatörstjärna som hon är och lite utav en veteran i det engelska landslaget. Hon har snubblat över och besegrat så duktiga svenskar som Marianne Ahlborg, Ida Lundblad och OS-aktuella, Agnes Alexiusson. Det känns rätt spännande att nu få se henne in action som proffs. Kolla in ett nytt och fräscht reportage om henne i spelaren undertill och ta en titt på hennes VM-final från 2014 här!   

Ni kan se Sandy Ryans proffsdebut på DAZN med start klockan 21:00 nu på lördag 31/7

Läs senaste krönikan HÄNT I BUR & RING (5) här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer