Nyhet

Cage Warriors 126 i San Diego – idel amerikanskt i buren

Icke särskilt överraskande blir det övervägande amerikanskt i buren när brittiska fighting-organisationen, Cage Warriors gör entré på den amerikanska fighting-scenen nu till helgen. Galan som är nummer 126 i ordningen går av stapeln på ”Humphrey’s By The Bay” i soliga San Diego Kalifornien den 1:e augusti. Galan som enligt arrangörerna är slutsåld, toppas av ett inhemskt mellanvikts-uppgör mellan, John Poppie och hans motståndare Kyle Stewart. Den förstnämnde har två ”färska” segrar i ryggen när han äntrar buren, och Stewart skall ha tränat med UFC-veteranen, Jared Cannonier och tjänstgjort i den amerikanska marinkåren, om nu det kan vara till hans fördel? Man får väl förmoda nån sorts disciplin och karaktär från hans sida i alla fall.  

Huvudaktörerna har nosat lite på UFC. 

Båda två har i alla fall ”nosat” lite försiktigt på UFC dock utan någon större framgång. Poppie var med i UFC:s Ultimate Fighter 2013 och förlorade. Kyle Stewart gick två UFC-matcher 2019 och torskade dem båda. John har ett matchfacit på 10-5-0 och Stewart ett dito på 13-4-0. Ingen sensationellt bra huvudmatch på pappret men väl två atleter i något av ett ”vägskäl” i sina karriärer, 31 (John) respektive 32 år (Kyle) gamla är de och har väl förhoppningen att denna fight skall vara någon sorts språngbräda till större uppgifter / matcher (UFC?). Se hela matchkortet här!

Galan går att se i Sverige på Viaplay & UFC Fight Pass

Läs om engelske boxningsstjärnan, Sandy Ryan som gör proffsdebut i helgen för Matchroom Boxing (Eddie Hearn)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer