Krönika

HÄNT I BUR & RING (5) : Boxning & UFC i helgen – Förluster till Adam Chartoi och Cornelia Holm

Den gångna helgen präglades av MMA (UFC) & Boxning. UFC Fightnight, Dillashaw vs Sandhagen från UFC Apex Center i Las Vegas, Nevada gick av stapeln i spelstaden och Tj Dillashaw avgick med segern efter ett jämnt och omdiskuterat domslut (delat domslut). Inga jättenamn på förmatchprogrammet men noterbart var Maycee Barbers poängseger över Miranda Maverick och färgstarke Adran Yanes TKO (rond 2) över Randy Costa. En bra matchning som levererade underhållning åt fansen. I boxningsväg var det ju Frank Warren-gala på SSE Arena (Wembley, London), när dennes Queensberry Promotions bringade en show med f.d. olympiske silvermedaljören Joe Joyce i huvudrollen mot ålderstigne men kapable Carlos Takam från Kamerun. 

BOXNING: Joe Joyce hade inga större problem med Carlos Takam men såg lite loj och långsam ut i början, han tog sin tid, synade Takam noggrant och skruvade sedan upp tempot successivt. I den sjätte ronden tog det hela slut efter några välplacerade ”bomber” från brittens sida (tid 0.49 av ronden). I the co. main event, vann Hamzah Sheeraz på TKO i rond fem över spanske Ezequiel Gurria om WBO:s europatitel i superweltervikt. I övrigt var det Frank Warrens digra galleri av talanger och uppkomlingar som visade upp sig och segrade planenligt, namn som David Adeleye (tungvikt), Chris Bourke (superbantamvikt), Sam Noakes, Micky Burke, Charles Frankham och George Fox. En minnesvärd insats på showen stod obesegrade Ekow Essuman, boxande utifrån Nottingham, England men med rötterna i Botswana, som besegrade duktige walesaren, Chris Jenkins om dennes samväldes-bälte och brittiska dito i weltervikt. Essuman, 32 år gammal är stadigt obesegrad 15-0 med 6 knockouter. En mycket bra boxare. Showen var sevärd och gick att se för de svenska fansen på Viaplay.

MMA: Göteborgstjejen Cornelia Holm kämpade väl men förlorade på poäng till Slovakiskan, Lucia Szabova på ”Oktagon 26” i Prag, Tjeckien, helgen som gick (24/7). Cornelias matchfacit föll därmed till 4-4-0 och hennes obesegrade motståndare Szabova putsade upp sin fina matchstatistik till fyra raka, 4-0. Detta var svenskans tredje raka förlust på kort tid men verkade inte helt knäckt över detta utan såg det som en lärorik upplevelse om man skall tolka hennes inlägg på Instagram efteråt, ”Jag är stolt över mitt team och mig själv, även om det inte tog mig hela vägen, jag njöt hela vägen och har aldrig varit gladare i en match, och jäklar vilken bra match det var”. Det är så man skall ta en förlust. Cornelia kommer att återvända stärkt som fighter och idrottare. Härligt att ta del av hennes känslor efter fighten.

Nedan har ni invägningen inför Holms fight i helgen!

BOXNING (OLYMPISK): Svenske Adam Chartoi inledde positivt, beslutsamt och aggressivt i sin OS-match mot argentinaren, Francisco Daniel Veron, men det var ganska tydligt redan från början att sydamerikanens taktik var den som fungerade bäst. Svensken träffade bra några gånger men Veron hade snabbheten, volymen, och blicken. Han vann alla tre ronder klart och välförtjänt. Ingen plattmatch från Chartois sida, han hade sina stunder men det räckte inte till helt enkelt. Tråkigt för svensk boxning men på OS är alla deltagare bra så att en förlust kan komma redan i inledningsfasen är något man får räkna med. Chartoi har åldern på sin sida. Han kommer tillbaka. Näste blågul deltagare att följa är Agnes Alexiusson som boxar sin premiärmatch på OS i morgon tisdag (27/7). Den får vi inte missa!

Läs Teddys senaste Söndagskrönika om Karate Combat och Samuel Ericsson här!  

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer