Krönika

HÄNT I BUR & RING (1) : Ny krönika av Teddy Stenmark

I dag den 30:e juni drar jag (Teddy Stenmark) igång en ny krönika som kommer att släppas med jämna mellanrum (oregelbundet) här på Fighter Magazine och som avser intressanta företeelser, händelser och events som tilldrar sig intresse för de kampsportsintresserade, oftast ur ett blågult perspektiv. Det blir mycket boxning och MMA förstås men även thaiboxning och andra kampsporter om något exceptionellt inträffar. Tanken är inte att bli heltäckande eller exklusivt snabb, utan uppsamlande och reflekterande. Krönikans utförande kommer att vara i notisform. Debutstycket handlar bland annat om boxaren Marianne Ahlborgs uppenbart tuffa motstånd på Fightlife 7 den 10:e juli.

BOXNING: Returmatchen mellan finsk/svenske tungviktaren, Robert Helenius och amerikanske toppboxaren med polska rötter, Adam Kownacki är nu spikad, signerad och klar för förmatchproframmet till Deontay Wilder vs. Tyson Fury 3 i Las Vegas den 24:e juli. Ytterligare ett skäl till att spana in den galan juli.

BOXNING: Boxaren, Anthony Yigit som, är det sagt skall påbörja en skådespelarutbildning i augusti månad, har inte helt gett upp proffsboxningsdrömmen. Med kort varsel har han accepterat en fight-erbjudande i USA (Texas) den 17:e juli. Svensken befinner sig för närvarande i Miami, Florida för ett intensivt träningsläger med mycket sparring. Anthony är preliminärt boxad att fightas på AT&T Center i San Antonio, Texas på underkortet till Jermell Charlo vs Brian Carlos Castano (VM-fight i lätt mellanvikt, WBC/WBA/IBF Och WBO). Galan går ut live i USA på Showtime.

THAIBOXNING: Hösten närmar sig för varje dag som går och då också förstås omstarten av kampsports-galan ”The Zone” numera dock kallad ”Zone Pro League” på Trädgårn i Göteborg den 25:e september. En intressant thaiboxningsmatch på 53 kilo (dam) har adderats till ”match-kortet”. Det är Göteborg mot Stockholm. Båda tjejerna har varsin proffsmatch på meritlistan och ordentlig amatörrutin. Kombattanterna det handlar om  är Uma Galli (0-1), STHLM, Impact Gym och Tove Brodin (1-0) GBG, Fighter Centre.

BOXNING: Resultat: Bohuslänske proffstungviktaren, David Loy som inte varit i ringen sedan före pandemin 2019, landade en match i Spanien (Badia del Valle) den 26:e juni mot relativt ”gröne” men duktige marockanen, Aazddin Ajour (4-1-2). Det var Kungshamns-boxarens andra förlust som proffs och han står nu på 10-2.

BOXNING: Brittiska fjäderviktaren, Lucy Wildheart som varit förtegen och hemlighetsfull kring vilken titel det rör sig om när hon går i ringen nästa gång på Malta den 30:e juli, har på sina sociala medier uppgett att det är en kamp om WBC:s internationella bälte. Motståndaren är dock i skrivande stund inte offentliggjord. To be continued med den lilla detaljen…

MMA: Resultat: Västerås stolthet, MMA-fightern, Tobias ”Bad Intensions” Harila  fjädervikt, förlorade dessvärre sin senaste match på Cage Warriors 125. Fransmannen William Gomis valde en smart taktik och neutraliserade svenskens farliga attacker. Efter fullbordad distans gavs domslutet enhälligt till Gomis (29-28, 30-27 och 30-27). Harila är därmed 1-1 i organisationen 9-2 totalt som proffs. Tobias landsman, flugviktaren, Serdar Altas gjorde debut på Cage Warriors vid samma arrangemang men fick tråkigt nog registrera en TKO (rond 2) förlust mot skotten, Scott ”Boom Boom” Malone”. Altas från Stockholm har nu ett proffs-facit på (4-2).

BOXNING: Marianne Ahlborgs motståndare på ”Tegelbruket” i Örebro på Fight Life 7 ”Battle of Sweden” den 10:e juli, ryskan Luiza Davydova ser onekligen ut som  ordentligt motstånd för Trollhätte-tjejen att bita tag i. Jag fick ett klipp tillsänt mig av initierade boxningtränaren, Linus Gustafsson (Öbacka BK) nyligen som absolut bekräftade detta faktum, att Team Kabinejad funnit riktigt bra motstånd till Ahlborg. En match att se fram emot. Davydova har visserligen förlorat till belgiskan Femke Hermans i en match om EM-titeln, men det var på poäng.  Se henne in action på klippet nedan!

https://www.youtube.com/watch?v=sW6Ik42DBII

Läs om Muhammad Alis barnbarn som gör proffsdebut

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer