Krönika

Muhammad Alis barnbarn, Nico Ali Walsh blir proffs – debuterar i augusti för Top Rank Promotions

Jag har precis spanat in Muhammad Alis barnbarn, (Laila Alis systerson) Nico Ali Walsh (20) i en amatörmatch på YouTube, denne har nämligen skrivit på ett proffskontrakt med legendariske promotorn, Bob Arum och hans Top Rank Promotions. Nico Ali Walsh som han heter skall boxas i mellanvikt och debutera i slutet på sommaren (14:e augusti är det sagt), har ungefär 30 amatörmatcher i ryggen – han vann den matchen jag grävde fram, och på knockout dessutom, och såg väl ut som en skapligt ”skillad” boxare trots allt.

Kommer bli lätt att sälja in på galor 

Han var inte utan talang. Aggressiv och beslutsam. Skapligt teknisk. Schyst nyp! Inget extraordinärt men absolut bra. Det såg inte ut som skit med andra ord, han kan säkert klättra en bit på rankinglistorna med rätt uppbackning och försiktig matchning i början. Han kommer naturligtvis vara intressant för publiken från dag 1 med sina färgstarka gener. Bob Arum kommer inte ha några som helst problem med att sälja in den ”pojken” han är en ”vinnare” från ”Get Go”, man kan inte gå fel med honom. Jag personligen skulle definitivt gå och se honom, det är ju trots allt ”The Greatests” blood!

Jämförelsen med Campbell Hatton är uppenbar

Jag kunde inte undvika att dra jämförelsen med Ricky Hattons grabb, Campbell som för en tid sedan gick över till de betaldas led. Hatton har inte direkt sett superlovande ut men gjort det helt OK ändå. Två raka poängsegrar (2-0) har han och är i skrivande stund inbokad för sin tredje match i slutet på juli. Jag tyckte nog att det var lite mer ”klös” i Muhammad Alis barnbarn, än Rickys grabb, det kändes lite grann som om han hade lite mer ”jävlar-anamma” i sig än Campbell. Det kan nog bli några tidiga knockar där i början medans motståndet inte är alltför hårt. Med det går det att bygga självförtroende, och på sikt tillskansa sig förmågor nödvändiga för att slå sig in bland den verkliga eliten. Han har något i alla fall, ingen tvekan om det! Jag hyser inga orealistiska förhoppningar om att han kommer bli lika bra som sin morfar men blev ganska positivt inställd till honom ändå. Man granskar ju per automatik en sån kille med ett mer kritiska ögon bara för att han har den bakgrund han har. Det är ofrånkomligt. Det är ju lite speciellt, men kan nog bli bra. Eller så går det åt skogen, han får några snabba förluster, tröttnar, lägger av och faller i glömska. Risken att bli en parentes i historieböckerna är ganska stor ändå. Boxningsbranschen är hård och skoningslös. Det spelar ingen roll vad man heter.

Klippet jag såg!  (esnewsboxing)

Läs om Lucy Wildhearts match på Malta den 30:e juli här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer