Nyhet

Lucy Wildheart fightas om ”hemlig” titel på Malta den 30:e juli

Hon är definitivt en av Sveriges mest ambitiösa boxningsproffs och satsar stenhårt på sin karriär, Englands-baserade svenskan, Lucy Wildheart, 28 år gammal med ett facit som yrkesboxare på 7-1, 3 KO:s. Hennes senaste match tog plats i Ghana, Afrika och var en övertygande seger. Nyligen var ännu en match inplanerad (i Spanien) denna helg (26/6), som dessvärre blev inställd. Tråkigt nyheter men Lucys team gav sig inte utan letade upp en ny möjlighet för henne och denna äger rum på Malta den 30 juli. Några veckor bort förvisso men Wildheart är redan nu i en god form, som förstås kan vässas och bli ännu bättre, så den möjligheten kunde hon inte tacka nej till. Fighter Magazine ställde ett par frågor till den färgstarke fjäderviktaren om den stundande fighten. Läs dessa rader här undertill!

Lucy: ”Jag är heltidsproffs 24/7”

Du hade ju en match på gång som gick om intet, hur snabbt kom den här? Var det tanken att ni skulle hitta en ny ganska omgående eller var du beredd på att gå in i semester-mood?

Jag hade redan aningar om möjligheten att boxas i Malta och mentalt är jag beredd för allt och alla möjliga förändringar. Det behöver man vara i den här sporten. Vi har mycket på gång, semester får komma den dagen jag är klar. Boxning för mig är ett heltidsjobb 24/7.

Är detta en titelmatch och i så fall vad för sorts titel kan det bli tal om?

Tyvärr kan jag inte dela med mig om denna information än, men följ gärna mina sociala medier. Kan säga att det är en betydelsefull titel.

Vet du vem som är promotor för evenemanget du boxar på?

Hobson BOXING Promotion. Evenemanget kommer också att visas genom Fightzone UK plattform.

Har dina förberedelser gått bra? Vilka har du sparrat med?

Min träning har gått framåt under lång period och det klickar i sparring. Jag sparrar regelbundet med Louise Orton, Nina Hughes, Amy Andrew och proffs killarna på klubben. I sommar lär vi åka runt till fler platser för att sparra.

Låter stabilt, vi önskar lycka till och håller ögonen öppna på sociala medier när du lyfter locket på hemligheten kring vilken titel det kommer handla om den 30:e juli!

Lyssna på intervjun med Fighter Magazines chefredaktör, Simon Kölle här (podd) 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer