ArtikelNyhet

Eddie Hearn, DAZN, Canelo Promotions och Eddie Reynoso drar igång ett mexikansk boxningsprojekt – start i morgon lördag

På midsommardagen (26/6 – 27/6 svensk tid) drar Eddie Hearn och Matchroom Boxing igång ett tajt samarbete med ”Canelo Promotions” och ”Clase y Talento” (Eddie Reynoso) som omfattar fyra proffsboxningsgalor i Mexiko med några av det landets allra största talanger, Den första av dessa fyra shower toppas av en VM-fight i flugvikt mellan Julio Cesar Martinez (mästare) och Joel Cordova (utmanare) från ”Arena Alcalde” i Guadalajara, Mexiko. Det kommer garanterat att bli en actionfylld fight präglad av det som räknas som mexikansk boxnings verkliga signum, närkamp och kampvilja. 

”Så mycket talanger i Mexiko som får en möjlighet att blomma ut på hemmaplan med DAZN som plattform” 

”Det här är en stor möjlighet för mexikanska boxare att förverkliga sina drömmar, oftast får ju mexikanska fighters resa utomlands för att försvara sina bälten och få möjligheter att boxas om dem, men vår vision är att ge dem sådana möjligheter på hemmaplan, och således en chans att förändra sina liv” säger Canelo Alvarez i ett pressuttalande om projektet. Även dennes tränare Eddie Reynoso som är delaktig i projektet är mycket positiv till initiativet och fyller i, ”jag är väldigt stolt över att kunna leverera detta nya spännande projekt, vi har så otroligt många talangfulla boxare i Mexiko som i och med detta nu får en ordentlig möjlighet att blomma ut och exponeras ”Worldwide” på DAZN.

Eddie Hearn: Jag kan knappt bärga mig inför lördag

Det här är ett så spännande projekt att jag knappt kan bärga mig inför starten nu på lördag säger Matchrooms Eddie Hearn, förstås ypperligt nöjd över att kunna leverera fullmatad action i form av mexikansk toppklass-boxning till samarbetspartnern DAZN. Det kommer att smattra rejält i ringen i morgon när flugviktarna går lös på varandra, tro inget annat.

https://www.youtube.com/watch?v=9lnghQo7nU0

Galan sänds med start klockan 00:00 (natten till söndag 27/6 svensk tid) på DAZN

Läs om boxaren Lucy Wildhearts nästa fight på Malta  

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer