Gane Artikel

Derséns tre punkter: Inför Gane vs. Volkov – ”Held och lykke Nicolas Dalby!”

När UFC återvänder till sitt mer blygsamma format på Apex Center i Las Vegas är det fortsatt utan publik. Huvudmatchen går i tungviktens tecken och vid en seger förblir Ciryl Ganes perfekta record intakt och möjligheterna blir stora. De skandinaviska ögonen får flytta sig mot det tidiga huvudkortet och Nicolas Dalby, i en match han behöver vinna. Här kommer Derséns tre punkter inför galan.

1. Gane vs. Volkov är en spännande match

Ciryl Gane har sedan sitt intåg i UFC sommaren 2019 vänt upp och ner på stora delar av tungviktsdivisionen. Frågetecknen inför debuten var stora och dess existens helt rimliga. Gane hade bara varit MMA-proffs i ett år och kunde bara stoltsera med tre vinster innan han togs in av UFC. Så här efter hans 5 raka segrar i organisationen är det nu tydligt, att Gane har anlänt till toppen och är där för att stanna. Bristen på erfarenhet har vägts upp av fysiska förutsättningar och han har än så länge knappt förlorat en rond. Fransmannen känns mångsidig och i helgens huvudmatch är det viktigt att han utnyttjar sin brottning, då Volkov vet hur man ska agera i en ren boxningsmatch. Matchen går i tungvikt men det tål ändå att poängtera hur pass fysiologiskt stora idrottarna faktiskt är. De väger båda över 110 kg och Volkov är med sina 200 cm en av sportens längsta. Det säger sig självt att en match mellan två sådana pjäser kan sluta i ett snabbt avslut, något de båda också är vana vid. Därför är detta på förhand en högintressant match där vinnaren kommer närma sig en titelchans. För tungviktsdivisionen ligger just nu öppen med en ny mästare i Francis Ngannou och få realistiska utmanare om man bortser ifrån helgens kombattanter.

2. Tanner Boser försöker igen

För oss svenskar är Tanner Boser mest känd som den fightern Ilir Latifi besegrade i sin senaste match. Det spektakulära i den informationen är det faktumet att matchen tog plats för bara tre veckor sedan. Boser som föll på ett jämnt delat domslut är nu tillbaka igen och det får ses som beundransvärt. Det är ytterst ovanligt att UFC-fighters går fler matcher än en under samma månad, det var därför uppmärksamheten kring Khamzat Chimaevs aktivitet under 2020 blev så stor. Boser har nu två raka förluster bakom sig och hans nya motståndare är en erfaren sådan, nämligen Ovince St Preux. OSP som bland annat gått tiden ut mot Jon Jones har under senaste tiden gått upp och ner mellan viktklasserna. Nu verkar han ge tungviktsdrömmarna ett nytt försök och den aktive Boser får akta sig för OSP:s vapen på marken, som är betydligt mer farliga än de han utsattes för mot Latifi för 21 dagar sedan.

3. Nicolas ”Lokomotivet” Dalby är Danmarks stora hopp

Säga vad man vill om vårt grannland i söder. Men trots UFC-galan i Köpenhamn 2019 är de fortfarande långt ifrån Sverige när det kommer till internationella framgångar inom UFC. Nicholas Dalby är tillsammans med förre detta OS-brottaren Mark O. Madsen landets största stjärna och det börjar bli dags för en riktigt meriterande seger. Dalby fyller 37 i höst och det är ingen hemlighet att han bara har några år kvar på den internationella nivån. Tim Means får ses som ett av hans tuffaste motstånd hittils och det är en viktig seger att ta. Means kommer senast ifrån en vinst mot den kontroversiella stjärnan Mike Perry och har mött en del större namn under sin långa karriär. Intressant för Dalby är att Means 2017 åkte på en förlust via submission mot Alex Oliveira, samma Oliveira som dansken sjlälv besegrade i Köpenhamn 2019. Held och lykke Nicolas Dalby!

Galan sänds med start 19.00 på Viaplay!

Eddie Hearn, DAZN, Canelo Promotions och Eddie Reynoso drar igång ett mexikansk boxningsprojekt – start i morgon lördag – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer