ArtikelNyhet

Vinna eller försvinna-läge för Vasyl Lomachenko i natt

En av världens mest ansedda boxare, f.d. dubble olympiamästaren, Vasyl Lomachenko, 14-2-0, lättvikt som i oktober förra året till mångas förvåning förlorade sin match och VM-titel (tre bälten), mot amerikanske utmanaren Teofimo Lopez på ”The Bubble” (MGM Grand Las Vegas), gör storstilad comeback på Virgins Hotel i Las Vegas i natt 26/6 (natten till söndag svensk tid) när han tar sig an farlige japanen Masayoshi Nakatani (19-1, 13 KO:s) i en spännande lättviktsmatch.  

Nakatani ingen hanplockad boxare, har löd i nävarna

Promotor för denna ”nystarts-kamp” för ”Loma” är förstås Bob Arums Top Rank Promotions. Det är ingen handplockad boxare som forne amatörstjärnan serveras i natt. Nakatani har besegrat (TKO) Puerto Ricos omsusade stortalang, Felix Verdejo (utsedd som ”Prospect of the Year” av  Boxing Scene och Top Rank 2013) och gått tiden ut mot regerande mästaren, Lomachenkos ”baneman” Teofimo Lopez. Han har sagt i intervjuer att han vill bli den förste som KO-besegrar den tekniske ukrainaren. Stora ord, och en grandios uppgift, (inte helt lätt) det är inte många som tror att det kommer ske, men japanen har tillräckligt löd i nävarna för att kunna göra det, så möjligheten finns. Det har varit mycket förhandssnack kring Lomachenkos comeback, mycket tack vare det faktum att Vasyl har något sorts ”vinna eller försvinna-läge” när han kliver in i ringen. Det gäller att nerver och självförtroende är på plats, och att han har förmågan att undvika Nakatanis ”punching-power” i tolv fulla ronder. Tidigare meriter gör Lomachenko till favoriten. Nakatanis KO-power gör honom till ett osäkert kort!

Vasyl Lomachenko vs. Masayoshi Nakatani går att köpa i Sverige på PPV-sajten FITE för 109 SEK 

Lyssna på Philips intervju med Fighter Magazines chefredaktör, Simon Kölle (Podd)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer