Krönika

Söndagskrönikan: Sky Sports boxningsinnehåll fortsatt starkt efter Matchrooms uttåg

Att Eddie Hearns övergav SKY Sports för att samarbeta exklusivt med DAZN i Storbritannien och övriga världen är ju knappast någon nyhet för oss insatta längre. Ej heller det faktum att SKY Sports kort efter Matchrooms uttåg, presenterade nya planer för att upprätthålla boxningstraditionen på kanalen. SKY Sports kommer inte att lämna sina boxningsintresserade prenumeranter i sticket. Nytt, fräscht och spännande ligger alldeles om hörnet och det har redan dragit igång så smått. (Shakur Stevenson vs. Jeremia Nakathila från Las Vegas den 12:e juni sändes live).

Nämnda kanal eller streamingtjänst om man så vill offentliggjorde nämligen nyligen att de satsat på ett tämligen säkert internationellt kort att samarbeta med i form av smått legendariske amerikanska promotorfirman ”Top Rank Promotions” med Todd duBoef vid rodret och förstås Bob Arum i kulisserna – och detta naturligtvis för att säkra kvalitativt boxningsinnehåll, internationell sådan, för den boxningsvänliga brittiska publiken. Inte Illa!

Inte nog med det. Man har även valt att satsa på relativt nystartade promotorfirman ”Boxxer” med den just nu yngste licensierade promotorn i Storbritannien, blott 27 år gamle Ben Shalom – mannen som för inte särskilt länge sedan drog igång den populära boxningsföljetongen, ”Ultimate Boxxer” som tidigare rullat på BT Sport i Storbritannien, och som ju bland annat haft amerikanske boxningsprofilen, Paulie Malignaggi, brittiske ikonen, Ricky Hatton som talespersoner och ansikten utåt.

Dessa två aktörer (Boxxer & Top Rank) skall nu är det tänkt, leverera minst 18 Proffsboxnings-events årligen (100 timmar av material). Lägg därtill ett massivt arkivmaterial. Ett fullständigt schema för SKY:s boxnings-galor och events skall enligt uppgift offentliggöras i augusti månad. Då får de brittiska fansen kläm på vad de har att förvänta sig framöver.

Många var ju vi som trodde att SKY Sports skulle bli ganska så ”boxnings-fattigt” nu med Eddie Hearns avsked, men det verkar bara som om den brittiska TV-jätten ville byta grepp, satsa på något nytt, och revitalisera deras boxningsagenda. Detta rör ju inte den svenska marknaden nämnvärt men det faktum att proffsboxningen fortsatt får stort utrymme i brittisk media och på deras kanske största streamingtjänst SKY Sports är ändå av största vikt. Mår boxningen bra i Storbritannien så kommer det spilla över på oss.

Att SKY Sport väljer en så uppenbart USA-influerad promotor som Top Rank, kommer det att vara negativt för britterna? Blir det en besvärande ”Jänke-touch” på innehållet? Svaret på den första frågan om ni frågar mig är nej, Top Rank kommer bara se till, vara en garant för, att britterna får del av de absolut största galorna, namnen och arenorna, ”det är boxningsgodis” oavsett var du bor eller kommer ifrån, och det har SKY-folket självfallet kalkylerat med. En ”USA-präglad” produkt, ja, givetvis lite grann, men det tror jag att fansen bara älskar, och det faktum att Boxxer med unge fräsche, Ben Shalom kliver på tåget med en brittisk vinkel, innovativ och villig att samarbeta med andra promotorer gör den nya kombinationen väldigt, väldigt spännande. The future is bright!

I klippet nedan kan ni lyssna till SKY Sports populäre boxningskommentator, Adam Smith tala om det nya samarbetet med Top Rank och Boxxer 

Läs om Lucy Wildhearts nästa match på Malta i juli här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer