ArtikelNyhet

Smått och Gott från kampsportsvärlden – Från Australien till London

Kampsporten är i ständig rörelse och ”blågula utövare” visar framfötterna lite varstans i världen. Man kan med fog säga att svensk kampsport frodas, lever och är i ständig utveckling framåt. I dessa Internettider med sociala Medier och streamingtjänster högt och lågt är det omöjligt att hinna med allt som sker av svensk intresse men jag skall försöka uppdatera er lite om det senaste i spalten nedan! 

BOXNING: Det är som sagt extremt mycket som händer just nu, Agnes Alexiusson gjorde bra ifrån sig på OS-kvalet i Paris och är nu klar för OS i Tokyo. Vi säger grattis till det!

Thaiboxning: När vi ändå pratar OS så är det intressant att IOK (Internationella Olympiska kommittén) har föreslagit att Muay Thai (thaiboxning) skall få fullt erkännande som en Olympisk gren. Vilket i sin tur skulle kunna leda till att sporten tas upp som gren, dock får thaiboxningen vänta minst fyra år till innan detta kan bli en realitet. Vi får hålla tummarna för att det går i lås!

MMA: NENT Group (Viasat) meddelade i ett pressutskick i veckan att returmötet, det tredje mellan Conor McGregor och Dustin Poirier bokad för UFC 264 på T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada den 11:e juli kommer att erbjudas som PPV till de svenska fansen på Viaplay för 499 kronor. Inget som brukar landa särskilt väl hos prenumeranterna av den tjänsten!

MMA: Det har i dagarna bekräftats att svenske lätt tungviktaren i MMA, Anton Turkalj bokats för en match på ”Dana Whites ”Contender Series” i Las Vegas den 12:e oktober. Anton möter möter preliminärt bulgaren Kaloyan Kolev som precis som svensken är obesegrad (10-0). Det är förstås otroligt roligt för den färgstarke Göteborgaren som här har en chans att slå sig in i UFC men frågan fansen ställer är, blir det någon match före det för Turkalj?

MMA: Västeråsfightern, Tobias Harila har ju sedan en längre tid redan klart med sin nästa match i Cage Warriors. Den färgstarke krigaren kommer troligtvis att dela bur med fransmannen William Gomis (6-2-0) på ”Cage Warrriors 125” på York Hall i Bethnal Green, London.

Boxning: Anonyme boxaren, Linn Sandström (1-1) ursprungligen från Växjö, numera boende i Australien, har klart med match om det vakanta australiska bältet i superflugvikt mot Tegan Wallace. Linns fight landar på underkortet till Tim Tszyu vs. Michael Zerafa i Newcastle New South Wales, Australien den 7:e juli.

Boxning: Färgstarke lättviktaren, Lucy ”Ice Queen” Wildheart uppger på sina sociala medier att hon har klart med ny match i Spanien den 26:e juni. Riktigt var den tar plats har denne skribent ännu inte lyckats få reda på! Det lär klarna inom de närmsta dagarna!

Boxning: Anthony Yigit har på sitt Instagram aviserat att karriären troligtvis är över. Den f.d. europamästaren och OS-kvartsfinalisten har kommit in på en teaterskola och vill lägga mer krut på den grejen istället för att pendla fram och tillbaka till USA för att mötas av inställda matcher. Det är nog ett klokt beslut om han menar allvar med det. Yigit har ändå haft en fin karriär!

På bilden ovan, Lucy Wildheart drillar sin kropp i form, snart, aktuell med ny match!

Läs om Gervonta ”Tank” Davis fight mot Mario Barrios 26:e juni här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer