Artikel

Superfighten, Davis vs. Barrios är bara två helger bort – få en liten försmak med ”All Access” avsnitt 1

De är båda 26 år gamla och obesegrade, 26-0, 17 KO:s och 24-0, 23 KO:s har radat upp imponerande vinster och vill vidare i sina karriärer mot supermatcher. Gervonta ”Tank” Davis (24-0) har väl i princip redan nått någon form av superstjärnstatus  i kraft av dubbel världsmästare, i två olika viktklasser, superjädervikt, (WBA), och lättvikt. I matchen mot superfarlige, Mario Barrios (26-0), är hans mål att nå epitetet ”Three weight world champion” då Barrios WBA-titel i lätt weltervikt ligger i potten.  

Går av stapeln i Atlanta Georgia 

Den 26:e på midsommardagen (natten den 27:e juni svensk tid) brakar de samman på ”State Farm” Arena i Atlanta, Georgia på en gala som går ut live på Showtime i USA via Premier Boxing Champions försorg. Mycket står på spel och det är lite av ett vägskäl för båda boxarna. En seger skulle kunna föra dem upp till en helt ny ekonomisk sits. En ny nivå idrottsmässigt!

Är en del av Floyd Mayweathers ”Moneyteam”

Davis är ju boxaren och supertalangen, flerfaldig amerikansk mästare i olika ålderskategorier som amatör med ett imponerande matchfacit på 206–15 som Floyd Mayweather tog under sina vingar och som Floyd själv, personligen sagt är killen som är ämnad att slå alla hans rekord (50-0). En hårdslående teknisk boxare med fantastisk blick. Mario Barrios däremot är den tuffe killen från San Antonio Texas, den försvarande världsmästaren, som gått från klarhet till klarhet och som nu står inför sitt livs chans. En seger över ”Tank” Davis skulle elevera honom till ”super-elit” med allt vad det innebär.

Jag tror inte kampsportsvärlden riktigt har greppat vilken magnifik boxningmatch detta är, men som alltid finns jag till hands för att upplysa er om just detta, denna godbit är nu bara två helger bort! Jag infogar Showtimes halvtimmeslånga, ”All Access Davis vs. Barrios” (avsnitt 1) ” som släpptes nyligen på YouTube av kanalen. När ni har kollat in det programmet kommer ni verkligen längta efter denna fighten. Rekommenderas varmt.

https://www.youtube.com/watch?v=qnIeacQoCT4

Läs Oscar Books krönika om nattens UFC här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer