Hermansson Artikel

INFÖR: UFC Vegas 27 – Jack Hermansson tar sig an talangen

På lördag (söndag natt) är UFC tillbaka med ännu en Fight Night från Apex i Las Vegas. Läktarna är återigen tomma, men vi kan i alla fall se fram emot att få se Jack Hermansson tillbaka i buren. Han tar sig an den unga talangen Edmen Shahbazyan som kommer att försöka studsa tillbaka från sin senaste förlust. Allt inför den matchen och galans huvudmatch mellan Rob Font och Cody Garbrandt finner ni här. 

Jack Hermansson är bättre än Edmen Shahbazyan

Förra året inledde Jack Hermansson på bästa möjliga vis när han besegrade den före detta titelutmanaren Kelvin Gastelum via ett benlås. Efter det så klättrade han upp till en fjärde plats rankingen och befann sig återigen i toppen. Det dröjde inte länge innan en ny stormatch bokades. Darren Till skulle bli hans nästa motståndare och en inofficiell europamästare skulle krönas. Men bara några veckor innan matchen som var tänkt att ske i december så ådrog Till sig en skada och tvingades därmed att lämna återbud. UFC hittade snabbt en ersättare, men även den senare ersättaren (Kevin Holland) lyckades inte ta sig hela vägen fram, då han bara en vecka innan matchen testat positivt för Covid-19. Italienaren Marvin Vettori, som vid den tidpunkten var ganska okänd valde då att hoppa in med bara sex dagars varsel. Vettori befann sig betydligt mycket längre ner på rankingen inför matchen, men det visade sig inte ha någon betydelse. Vettori vann fyra av fem ronder och visade att han hör hemma i UFC eliten. Fem månader har nu passerat sedan den matchen, och äntligen är Jack Hermansson tillbaka i buren. På lördag kommer han att ta sig an Edmen Shahbazyan som länge var betraktad som divisionens stora framtidsnamn. Men efter att ha förlorat sin senaste match mot Derek Brunson via TKO så har mycket av den hype han hade försvunnit. Shahbazyans styrka är hans mångsidighet, han är lika bra ståendes som på marken, vilket gör honom till en farlig motståndare. Hermansson är en specialist. Han trivs bäst på marken där det är få i mellanviktsdivisionen som kan konkurrera med honom. Får han bara ner Shahbazyan så tror jag att det kan bli en mycket trevlig kväll för Jack Hermansson.

Garbrandt har börjat fatta rätt beslut igen

2016 så befann sig Cody Garbrandt på toppen av berget. Han var ung, obesegrad och världsmästare. Men efter några dåliga beslut i buren så stod han ifjol inför ett vägval. Han kunde antingen fortsätta som han gjort och hoppas på det bästa, eller göra några förändringar. Garbrandt valde det senare och bestämde sig för att börja dela sin tid mellan Team Alpha-Male i Kalifornien och Mark Henry i New Jersey. Det var ett karriäravgörande beslut för honom, men ett beslut som visade sig bli ett av de bästa besluten han någonsin tagit. I sin senaste match var det tydligt att Garbrandt har fått tillbaka sitt självförtroende i buren. Raphael Assuncao som han mötte då är en topp tio rankad bantamviktare, men Garbrandt fick honom att se medelmåttig ut. Grädden på moset var en perfekt tajmad överhands höger som släckte ljuset på Assuncao precis innan rond klockan hördes. På lördag ställs han mot Rob Font, som precis som han själv verkar ha hittat rätt. Font har lyckats rada upp tre raka vinster, varav den senaste via knockout över den före detta titelutmanaren Marlon Moraes. Font har precis som Garbrandt en stil som är väldigt boxningsorienterad. Han saknar dock både snabbheten och slagstyrkan som Garbrandt besitter. Det krävs dock bara ett dåligt beslut för att alla förutsättningar ska suddas ut. För hans egenskull hoppas jag att den tiden är förbi.

Huvudkortet

Bantamvikt – Rob Font vs. Cody Garbrandt

Stråvikt (damer) – Carla Esparza vs. Yan Xiaonan
Tungvikt – Justin Tafa vs. Jared Vanderaa
Fjädervikt (damer) – Felicia Spencer vs. Norma Dumont
Flugvikt – David Dvorak vs. Raulian Paiva
Mellanvikt – Jack Hermansson vs. Edmen Shahbazyan

https://www.fightermag.se/2021/05/20/nico-musoke-oppnar-kampsportsgym-i-farsta-alla-ar-valkomna/

Galan sänds på Viaplay med start 22:00.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer