ArtikelNyhet

Zone är tillbaka – både med MMA och thaiboxning!

2021 blir det garanterat fight i Göteborg, med premiären satt till 25 september på Trägården! På Zone utlovas hårda fighter i muay thai och MMA i samma bur på ett liknande sätt som asiatiska kampsportorganisationen ONE har kört – med alla matcher på proffsnivå. För alla göteborgare som gillar fighting när det smäller som bäst borde ordet The Zone vara bekant från tidigare galor i staden. Samma team är nu tillbaka med ett nytt koncept, full satsning och ett löfte till Sveriges mest trogna fightingpublik. 

Thaiboxning och MMA körs i samma bur

Zone är en kampsportsgala som kommer att erbjuda professionella matcher i MMA och muay thai (thaiboxning). Båda sporterna kommer att utövas i bur, där sporterna turas om under kvällen.

– The Zone bygger på en lång tradition med nästan 20 år i branschen. Vår självklara ambition är att Zone 2021 kommer leva upp till den kvalitet publiken är vana vid, och nå ännu högre höjder, står det att läsa i en pressrelease från Zone Pro League.

Galan bygger på arvet från nästan två decennier av galor och arbete med organisation i fightingsporter. En tillbakablick på historien kan läsas här.

Zone kommer vara öppen för alla fighters som är intresserade, men riktar sig framför allt till morgondagens stjärnor, talangerna som avslutat sina amatörkarriärer och är redo att ta klivet över till den stora proffsdebuten. 

Galan ger lokala fighters en chans att visa upp vad de går för, framför sin hemmapublik, men Zone erbjuder också en öppen inbjudan till fighters från hela landet som vill fightas.

– Zone bygger på en lång tradition med nästan 20 år i branschen. Vår självklara ambition är att Zone 2021 kommer leva upp till den kvalitet publiken är vana vid, och nå ännu högre, står det vidare att läsa i pressreleasen från Zone Pro League

Hoppas på rejäl publik när restriktionerna släpper

Ambitionen är att erbjuda så många åskådare som möjligt att få se och uppleva galan, men detaljerna får komma med tiden. Beroende på rådande restriktioner med anledning av pandemin kan det bli begränsningar eller förbud mot publik, och sändning av galan på någon streaming-plattform är något vi fortfarande arbetar på.

Det var på just The Zone som Alexander ”The Mauler” Gustafsson gjorde några av sina första proffsmatcher, liksom brottarlegendaren, Eddy Bengtsson och ett flertal andra riktigt vassa kampsportare.

Teamet bakom den här satsningen känns igen, bland annat så märks ju August Wallén, och Andreas “Bruzze” Bruzelius som ju var ”Ring-announcer” på The Zone när de begav sig. Om succén upprepar sig, Göteborgspubliken älskade den första vändan.

Men en sak är säker – Zone är nu redo att börja köra regelbundna galor i Göteborg igen, och är det sagt så kommer det att ske! Skriv upp 25 september, då körs det igång.

Boxnings-Sverige om Billy Joe Saunders vs. Canelo Alvarez! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer