Waterson Artikel

INFÖR: UFC on ESPN 24 – Rodriguez vs. Waterson

UFC on ESPN 24 var när den planerades en mycket intressant gala med många bra matcher. Det skulle bli TJ Dillshaws återkomst från sin tvååriga avstängning och han skulle ställas mot Cory Sanhagen i en titel-elimination. En skada på Dillashaw satte dock stopp för dem planerna. Istället blir det Marina Rodriguez vs. Michelle Waterson som agerar huvudmatch på vad som fortfarande är en gala med flera bra matcher. 

Waterson är väldigt begränsad

Marina Rodriguez och Michelle Waterson befinner sig i två helt olika skeden av sina karriärer. Trots att det åldersmässigt bara skiljer ett år mellan dem så känns Rodriguez betydligt yngre. Och det är hon, i alla fall MMA mässigt. Hon har precis börjat fajtats på världsnivå och hennes senaste vinst över Amanda Ribas var minst sagt tongivande. Nu är Rodriguez precis utanför topp 5, en plats som Waterson är välbekant med. Det var inte så länge sedan som hon befann sig där, men när hon då ställdes mot de bästa så räckte hon inte riktigt till. Ett bälte kommer hon aldrig att vinna och det har hon nog insett. Det faktum att hon inte kommer att bli mästare betyder dock inte att hon kommer sluta fajtas. Waterson är begränsad men hennes karate stil är okonventionell och mer ofta än sällan en svår nöt att knäcka. Om Rodriguez lyckas återstår att se.

Cerrone möter en sen ersättare

Galans co-main event mellan Donald ”Cowboy” Cerrone och Diego Sanchez har precis som den planerade huvudmatchen blivit inställd. Anledningen är fortfarande oklar men vi kan i alla fall konstatera att det är Sanchez som lämnat återbud. Som en konsekvens av detta bestämde sig UFC för att släppa Sanchez från sitt kontrakt. Men Cerrone kommer fortfarande att fajtas och det mot Alex Morono. Morono har haft en svajig period i UFC med både vinster och förluster. I sin senaste match gick han tiden ut mot Anthony Pettis och såg faktiskt helt okej ut. Men det räcker inte med att bara se helt okej ut när man möter någon av Cerrones kaliber. Med tanke på att Morono accepterade matchen på bara några dagars varsel så är förväntningarna på honom väldig låga, han har ingenting att förlora och det hoppas jag att hans fighting stil visar.

Geoff Neal vill ha ett krig

Innan Geoff Neal stötte på Stephen Thompson hade han lyckats rada upp fem raka vinster i UFC, däribland en vinst över både Belal Muhammed och Mike Perry. Nu ställs han inför ett nytt test i form av Neil Magny. Magny är tillskillnad från Neal ingen avslutare men är nog minst lika jobbig att möta. Det som utmärker Magny är hans vinnarmentalitet. Han gör allt för att vinna och struntar i om det innebär att matchen är tråkig. Neal är raka motsatsen och det är kanske inte så konstigt med tanke på att han har en gudabenådad slagstyrka. Han kommer att göra allt i sin makt för att få Magny ur balans och glömma det taktiska. Lyckas han med det så vinner han, om inte så blir det Magny som kommer att stå som segrare.

Gregor Gillespie är tillbaka

Galans mest intressanta match hittar vi lite längre ner på huvudkortet. Gregor Gillespie är tillbaka och han möter ingen annan än Diego Ferreira. Det här kan bli en riktig grappling uppvisning. Gillespie har en gedigen brottningsbakgrund och Ferreira har en minst lika gedigen bakgrund i BJJ. Risken finns dock alltid att två bra grapplers nollställer varandra och att det istället blir en striking match. Där är dem inte lika tekniska, men det är i så fall ett intressant tillfälle att bedöma hur mycket Gillespie har hunnit utveckla sin striking sedan hans brutala förlust mot Kevin Lee från 2019. Med bättre striking tror jag inte att det finns några gränser för hur långt Gillespie kan nå. Lättvikts divisionen saknar nu riktigt bra brottare. Förutom Islam Makachev så finns det ingen som kan mäta sig med Gillespie på marken. Lördagens match blir därav väldigt avgörande för hur resten av Gillespies karriär  i UFC kommer att se ut.

 

https://www.fightermag.se/2021/05/05/boxnings-sverige-om-billy-joe-saunders-vs-canelo-alvarez/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer