Nyhet

Boxnings-Sverige om Billy Joe Saunders vs Canelo Alvarez 

Det är en av de största matcherna på senare år och definitivt den största i år. Är man intresserad av boxning kommer man att titta på DAZN i helgen så är det bara. Det är en match som osar av spänning och engagemang, den går dessutom av stapeln i kölvattnet av den mexikanska högtiden ”Cinco De Mayo”. Fighter Magazine passade på så här i brinnande ”Fight week”  för stormatchen Canelo vs Saunders att fråga delar av Boxnings-Sverige hur de egentligen tror att matchen kommer att gå – ta del av åsikterna här nedan! 


SASHA LINDGREN:  F.d. svensk mästare numera proffstränare Stockholm

Canelo på poäng 118-110, Saunders slår inte hårt. GGG kunde knappast skaka Canelo…..

GLENN WADELL:  F.d. boxare, tränare i Timrå BK 

Det kan vara svårtippat, men jag tror en väg är att chansa på poäng för Alvarez. Saunders är svår att sänka. En tekniker som har tillräckligt i sig för att klara tiden ut, men kanske inte tillräckligt i sin arsenal för att slå Alvarez som är på toppen av sin karriär.

VATCHE ”Senan” WARTANIAN: F.d. landslagsboxare, proffsboxare och tränare, Stockholm

Jag tror Canelo på poäng. Canelo är en sån stor cashcow just nu så han förlorar inte om det går till domslut. Som när han mötte GGG första matchen. Saunders e grym. Han kan få till en draw. 

ÖRJAN SEGERBERG: F.d. Svensk mästare och landslagsman, numera lärare till yrket, Uddevalla   

Först tänkte jag att Billy Joe skulle ha en chans, men efter att ha läst vad experterna tror om matchen så tror jag inte det längre. Det har ju visat sig att efter ”GGG” så tar Canelos team bara matcher där de vet att han kan vinna (han är ju en kassako). Mer än så har jag inte att komma med.

ROBERT NORDMAN: F.d. landslagsboxare, JEM-medaljör (silver) proffsboxare, tränare och promotor, Göteborg  

Jag tror Canelo vinner på knockout i sjunde ronden! 

MAGNUS DAHLBORN: Expertkommentator för boxningssändningarna på Viaplay, Stockholm  

Jag tror på Canelo. Han är offensivare. Saunders är en otroligt bra boxare, men jag tycker han blivit för taktisk. Canelo kör på och Saunders må vara 30-0, men aldrig varit nära en fighter som Canelo som i sin tur mött de största.

JAN KARLSSON: Boxningstränare i Luleå 

Hej, jo men visst,  naturligtvis är Canelo min favorit. Tro är att inte veta, men, om jag får gissa, så vinner Canelo på KO i rond 7 med ett kroppslag, de är ju ett av hans favorit-slag. Min motivering: Historisk sett så har Canelo ej hängt med mot mer tekniska motståndare, men han måste vara jävligt tung att möta, en som pressar och pressar med bra avstånd. Han har stenhård gard och slår tungt, så tillslut när motståndaren inte orkar Hålla honom ifrån sig, då börjar han få in dom tunga, (kroppsslagen). ”You can run, but you can not hide in this game”

PAUL NILSSEN: F.d. elitboxare, tidigare Kommentator på Eurosport och tränare för Stockholms AIF 

Jag tror den kan gå på två sätt, det mest troliga är att BJS till stor del boxar ut Canelo men Canelo får ett tveksamt domslut, eller så är. Canelo för stark, BJS kan inte komma åt honom och det blir ett bekvämt domslut för Canelo. Just nu är jag 50/50. ”Eller så är Canelo för stark”

LARS MYRBERG: Svensk mästare, f.d. OS-bronsmedaljör, landslagsman och förbundstränare, Stockholm 

Saunders räcker inte till mot Canelo Alvarez. Canelo har bättre punch, bättre ”defence”, är starkare och har mer rutin. Canelo vinner komfortabelt på poäng.

PETTER ÖHRLING: Sportreporter, SVT SPORT, Stockholm 

Canelo – UD12
Jag ser verkligen fram emot den här matchen. Saunders är en vass tekniker och av de tuffaste motståndarna som man kan hitta åt ”Canelo” just nu. Britten kommer säkert att kunna frustrera sin motståndare, men jag tror ändå att ”Canelo” får jobbet gjort och vinner via enhälligt domslut. Med tanke på hur otroligt bra han har sett ut i sina senaste matcher kan jag inte tippa emot honom.

Läs Philips tre slutsatser efter förra helgens kampsport här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer