Nyhet

Liam Smith vs. Magomed Kurbanov i Ryssland nu på fredag

Bröderna Smith i England är kända inom den brittiska boxningssfären, och har rönt framgångar även utanför Storbritanniens gränser. Familjen har sina rötter i Liverpool. Två av dem Liam och Callum har ju faktiskt gått i clinch med nu aktuelle Saul ”Canelo” Alvarez. Liam var först ut och tog sig an Canelo i september 2016. Det resulterade i en förkrossande förlust på KO och så förstås, Callum Smith nu senast i december 2020, utklassad på poäng av Alvarez.

Det finns ytterligare två boxande bröder, Paul och Stephen som fightats med varierad framgång på högsta nivå (inblandade i VM-fighter allihop har de varit). Den förstnämnde Liam ”Beefy” Smith 29-2-1, är faktiskt aktuell med en match i Ryssland nu på fredag 7:e maj (Galan startar klockan 17:00) , på ”KRK Uralets Arena” i Ekaterinburg, Ryssland mot obesegrade Magomed Kurbanov 21-0 om WBO:s internationella titel i super weltervikt.

Galan går ut på ESPN + i USA, men kan också köpas som PPV i FITE-appen för överkomliga 85 SEK. Liams match kommer förstås väldigt mycket i skuggan av helgens stora begivenhet (Canelo vs Saunders) men är likväl väldigt intressant. Förslagsvis en pikant aptitretare på fredags-eftermiddagen inför den stora fighten på lördag. VIP Boxing Promotions har intervjuat Liam Smith nyligen inför ”Ryss-fighten” mot Kurbanov på dennes hemmaplan.

Redaktionen tippar Canelo vs Saunders, läs den artikeln här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer