redaktionen tippar Artikel

Redaktionen tippar: Canelo Alvarez vs. Billy Joe Saunders

På lördag möts Canelo Alvarez och Billy Joe Saunders i en match som kommer avgöra vem som är världens bästa supermellanviktare. Inför fighten har vi på redaktionen nu gett våra tips, och analyserna inför är oense!

Teddy Stenmark 

Jag har ju inte direkt rosat marknaden när det gäller att förutse matchutgångar på senare tid, jag har varit direkt usel för att vara uppriktig och tänker därför att jag inte har något att förlora, sticker därmed ut hakan och säger att Billy Joe Saunders vinner på en sen TKO i elfte ronden. Jag vet att det är djärvt och det kan vara så att den gode Saunders har duperat mig fullständigt med sitt självsäkra snack och sin oemotståndliga karisma, (har sett åtskilliga intervjuer med honom på sistone) men jag tror att det är möjligt. Jag tror att Canelo går i Saunders fälla, blir jätte-störd av hans southpaw-stil och slår sig tom i slutet av matchen. Det är ju som bekant sjukt jobbigt att slå stora hål i luften och bli kontrad. Fixar Canelo det? Nej, till en början kanske men inte i slutet av matchen. Jag tror på en skräll!

Philip Dersén 

Hoppet är förvisso det som sägs vara det sista som lämnar människokroppen. Men nej, Canelo Alvarez kommer inte förlora den här gången heller. Billy Joe Saunders har det mesta som krävs för att störa Canelo, men han saknar ett essentiellt vapen, slagkraften. Utan tillräcklig hårdhet i slagen kan man aldrig vinna Canelos respekt och det innebär att han ostört kommer mala ner sin motståndare. Callum Smith var betydligt längre än Canelo och är känd för sina hårda slag, men inte ens han lyckades vinna en uns respekt av mexikanen. Saunders kan tack vare sin tekniska briljans göra en starkare prestation än landsmannen Smith, men slutresultatet blir dessvärre detsamma. Canelo har på sistone vunnit ungefär varannan match via domslut och varannan genom avslut. Jag tror att den traditionen håller i sig och därför segrar han mot Saunders efter att samtliga 12 ronder genomförts.

Oscar Book

Det här är boxningsmatchen alla fans har väntat på, Canelo Alvarez (55-1-2), pound-for-pound nummer ett mot britten och WBO mästaren Billy Joe Saunders (30-0). Saunders har tveklöst rätt stil för att slå Alvarez, han är snabb, träffsäker och har ett exceptionellt fotarbete. Förutsättningarna är minst sagt intressanta och Saunders kan komma att bli Alvarez tuffaste match sedan dubbelmötet med ”Triple G” Gennady Golovkin. Kring det har jag inga tvivel. Desto större tvivel har jag kring Saunders chanser att faktiskt vinna. För trots att han kan bli mexikanens tuffaste match så är Canelo Alvarez bäst av en anledning. Han möter ständigt dem bästa och får det nästan alltid att se lätt ut. Den 8 maj blir inget undantag. Alvarez slår hårdare, har mer erfarenhet och har kanske bäst försvar i världen. Jag tror att Canelo Alvarez vinner och får det att se lätt ut.

Derséns tre slutsatser: Efter helgens galor – ”Prochazka blir en svår nöt att knäcka” – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer