Conor Benn Nyhet

INFÖR: Conor Benn vs. Samuel Vargas

Conor Benn (17-0) son till den före detta världsmästaren Nigel Benn (42-5-1) kommer på lördag att ställas mot tufft motstånd när han tar sig an den rutinerade Samuel Vargas (31-6-2). Matchen går av stapeln på Wembley Arena, London och beräknas starta kl 23:00 svensk tid. 

Conor Benn lever upp till sitt smeknamn

Conor Benn gjorde sin professionella debut 2016 och har på sina fem år som aktiv fajter hunnit gå 17 matcher. Redan från början hade Benn Eddie Hearn och hans Matchroom Boxing bakom sig. Benn har fram tills förra året matchats väldigt lätt. Det faktum att han inte började boxas förens han hunnit fylla 16 år och att hans amatör bakgrund endast består av 22 matcher känns som en rimlig förklaring. Trots den lätta matchningen har Benn redan hunnit visa prov på riktig fajting spririt. I sin elfte proffs match fick nämligen den unge Benn besöka canvasen två gånger i samma rond. Motståndaren Cedrick Peynaud hade då ett matchfacit på 5-4-3 och var tänkt att bli ännu en i raden av Benns offer. Det slutade i ett krig, men med två nedslagningar i de senare ronderna var det Benn som stod som segrare. Benn slår väldigt få jabbar, och hans stil är väldigt aggressiv. Men det kanske inte är så konstigt med ett smeknamn som ”The Destroyer”.  Nu är det dock slut på ”lätta” matcher för Conor Benn som är rankad 27:a i världen och innehar WBA:s continental titel. Om han vill ta sig fram till en världsmästartitel och lämna sin fars skugga kommer han behöva boxas mer kliniskt och prestera som bäst när det verkligen gäller.

Vargas befinner sig i slutet av karriären

Welterviktsdivisonen är tuff och konkurrensen hård. Benns motståndare Samuel Vargas har delat ringen med några av de bästa i divisionen, men han har aldrig riktigt räckt till. Tuffheten går den inte att förneka hos colombianen men de tekniska färdigheterna håller inte världsnivå. Vargas befinner sig i slutskedet av sin karriär och är därför ett perfekt test för Conor Benn som vill ta det sista steget mot världseliten. Vargas kommer bjuda på ett bra test, men sannolikheten att han vinner är ganska låg. Han har själv förutspått en knockout i rond 6, men om han verkligen tror på det eller om det är ett marknadsföringsknep återstår att se. Han är dock inte helt ute och cyklar, för en knockout inom 6 ronder känns troligt, men då är det Conor Benn som står för avslutet.

Läs Teddys senaste söndagskrönika här!

Matchen sänds på DAZN och beräknas starta kl 23:00!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer