ArtikelNyhet

Superior Challenge 22: Obesegrade stjärnan inför svåraste utmaningen hittills

Svenska framtidshoppet Bartosz Wojcikiewicz tar sig an den stenhårda och meriterade fransosen Araik Margarian i bantamvikt -61,2 kg på Superior Challenge 22 den 29:e maj på Cirkus arena.

26-åringe Bartosz Wojcikiewicz från Solna är en av Sveriges mest lovande talanger. Wojcikiewicz har ett fläckfritt 7-0-0 record som han har samlat ihop sedan proffsdebuten 2018. Den 29:e maj ställs han mot sin svåraste utmaning hittills.

33-årige Araik Margarian (record 25-10-0) debuterade nästan ett decennium innan svensken och han kommer till den här matchen med fyra raka vinster i ryggen. Av Margarians tio senaste matcher är imponerande åtta vinster och av totalt 25 vinster är sexton via submission. Trots det är fransmannen en otroligt tuff stående fighter med stenhårda tekniker. Normalt sätt tävlar han i fjädervikt (-65,8 kg) men inför matchen på Superior Challenge 22 den 29:e maj går han ner en viktklass till bantamvikt. Det innebär att han kommer att ha viktövertag samt erfarenhet från mer än fyra gånger fler matcher, men det är inget som bekymrar Bartosz Wojcikiewicz.

– Araik Margarian har gedigen Sambo-bakgrund och trefaldig fransk mästare. Han har gått 35 matcher och har tre gånger fler vinster än Bartosz Wojcikiewiczs alla matcher tillsammans. Dessutom kommer han ha viktövertag men det är inget som stoppar vår svenska stjärna att anta utmaningen. Det är helt klart den svåraste motståndaren som Wojcikiewicz ställts mot men vi har inte sett svenskens fulla potential än. Det kommer bli en riktigt spännande match, säger Babak Ashti, grundare av Superior Challenge.

 

Galan sänds live på:

TV10 – Sverige

Viaplay – Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Estland, Lettland, Litauen, Polen m.fl.

FITE – globalt

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer