ArtikelNyhet

Malin Hermansson går upp mot obesegrad tyska i titelmatch den 23:e maj

Örebro-fightern, Malin The Herminator” Hermansson har, trots lite oflyt (två förluster i de senaste matcherna), landat en titelmatch i flugvikt mot obesegrade (7-0),  tyskan Mandy Böhm i Tyskland den 23:e maj. Böhm är en duktig MMA-fighter som dominerat på den tyska MMA-scenen och nu senast sågs i prestigefyllda MMA-organisationen, Bellator där hon knep en poängseger över obesegrade belgiskan Griet Eeckhout. Titel-fighten är om NFC-bältet i flugvikt (National Fighting Championships). Showen kommer att streamas på YouTube.


I vanlig o
rdning hörde Fighter Magazine av sig till Malin för att pejla läget lite inför titelmatchen. Och försäkra oss om matchen att det stämmer att den matchen är ”spikad” Hur taggad är hon, kommer hon att ha bra förutsättningar?

Yes det stämmer. Det var bara att ruska av sig dammet efter senaste matchen och sen tillbaka till mattan i princip direkt. 

Det här är en intressant matchning. Böhm är obesegrad. Hon anses ha bra striking och vad jag kan se av hennes tidigare matcher så är hon tuff och gillar att fightas stående. 

Den här matchen handlar om mig själv, vad jag behöver göra och vad jag ska göra. Gör jag det som vi planerar, så är jag tillbaka på vinnarsidan igen. 

Jag vill gå matcher och vara så aktiv jag bara kan, jag har inte tid att sitta och vänta eller se möjligheterna passera. En fighter fightas och det är vad jag tänker göra framöver. 

Nu är det hårdträning som gäller framöver, jag har bra sparring både på mitt gym Akademi Nord i Örebro, men jag sparras även mycket med min vän Pannie Kianzad, och åker även över till Allstars i Stockholm. 

Sen får jag även grymt bra grappling sparring och hjälp av Eirin Nygren från Frontline. Så det här kommer bli bra.

Läs Oscar Books artikel inför Conor Benn vs. Samuel Vargas här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer