Johnson Nyhet

Derséns tre Slutsatser – Johnson blev avslutad för första gången

Under natten till torsdagen sändes ONE Championship för första gången på TNT. Premiärgalan blev en tråkig sådan för de tidigare UFC-mästarna. Eddie Alvarez blev diskvalificerad och Demetrious Johnson avslutad. Här kommer mina tre slutsatser efter galan. 

 

1. Att Johnson förlorar är ödets ironi

För bara en månad sedan blev UFC-mästaren Petr Yan diskvalificerad och av med sitt bälte mot Aljamain Sterling. Han blev diskad för att ha sparkat amerikanen när han befann sig med tre punkter i mattan, vilket inte är tillåtet i UFC. Vid det tillfället var Johnson en tydlig försvarare av Yans irritation och tog till sociala medier för att sprida sin åsikt. Han ansåg att knä på marken borde bli legalt i organisationen, precis så som det är i ONE Championship där flugviktslegendaren numera tävlar. Nattens förlust kan därför av förklarliga skäl ses på med ironiska ögon, då Johnson föll på sitt eget önskemål. För när Johnson blev avslutad av Adriano Moraes var det för första gången i hans karriär. Hur det såg ut? Ett hårt knä på marken som hade varit otillåtet i UFC, men inte i ONE Championship.

2. ONE är en farlig plats att pensionera sig på

När fighters av någon anledning inte längre vill eller får fightas i UFC, har ONE och Asien blivit en av de mer populära destinationerna. De senaste åren har många försökt, men det har inte fungerat utan problem. Den fortsatt unge men före detta UFC-fightern Sage Northcutt var en av de som fick sig ett dystert uppvaknande väl på plats i Asien. Debuten i organisationen gick av stapeln i maj 2019, men det blev ingen långvarig sådan. Cosmo Alexandre knockade honom efter bara 29 sekunder och Northcutt har inte återvänt sedan dess. Efter nattens kontroversiella diskvalificering har Eddie Alvarez som tidigare haft både UFC:s och Bellators bälten ett ytterst klandervärt matchfacit i ONE. Med 2 förluster och bara en vinst kan vi nu konstatera att resan över till Asien är en svår sådan. För en efter en blir de forna UFC-stjärnorna besegrade i sin nya organisation.

3. Inte ens i närheten av Jon Jones karriär

Nu kan vi väl äntligen sluta upp med idiotin. Den att Demetrious Johnson skulle vara en större fighter än Jon Jones. Argumentationen kring vem som skulle vara den större gentlemannen bortser jag här ifrån totalt. För när det handlar om deras egentliga prestationer i buren är Jones överlägsen. Han har sedan 2011 blivit instängd mot världens största stjärnor i UFC:s mest klassiska viktklass. Han har besegrat alla och trots ett ohållbart leverne vid sidan av, växte han fram till UFC:s mest dominanta mästare. Johnson har i sin tur rekordet för flest lyckade titelförsvar, men det i en viktklass som under en period saknade ordentliga utmanare. Vinsterna kom mot fighters likt Ray Borg och John Dodson som aldrig riktigt nådde världsklass. Efter nattens förlust kan vi därför en gång för alla sluta upp med skitsnacket om att Johnson skulle ha gjort en större idrottslig gärning än Jones, för han var aldrig ens nära.

Kampsportskanalen Podcast pratar upp helgens matcher – Fighter Magazine

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer