Vettori Artikel

Derséns tre punkter: INFÖR Vettori VS. Holland

I helgen skulle vi egentligen få se Marvin Vettori möta Darren Till för att utse Europas bästa mellanviktare. Efter ett sent återbud ifrån Till, blir det nu istället Kevin Hollands andra raka huvudmatch i karriären. Det och mycket mer diskuteras i Derséns tre punkter, inför UFC On ABC 2.

1. Holland måste bruka allvar

Kevin Holland fightades senast den 20 mars. Nu tre veckor senare är det dags igen. I Hollands förra match gick han 25 minuter mot Derek Brunson. Han blev fullständigt manglad matchen igenom, men värst av allt var att han knappt ens försökte. Han valde att prata mer med Khabib Nurmagomedov än sitt eget tränarteam och det stora intrycket man fick ifrån matchen var att han inte tog den på allvar. Matchen var den första 5-rondaren som Holland någonsin gått, och nu kommer han gå ytterligare en huvudmatch. Den här gången är motståndet dock ännu tuffare. Marvin Vettori är en av mellanviktens mest underskattade fighters. Det visade han inte minst mot Jack Hermansson i december, då Vettori åsamkade stor skada på vår svenska stjärna och tog hem ett överlägset domslut. Anledningen till att Holland fightas med så kort vila är att Vettori var tilltänkt att möta Darren Till som drog sig ur på grund av skada. Holland var nog i det läget den enda topprankade fightern som accepterade matchen, men han kommer behöva bruka allvar. Annars ger Vettori han sin sjunde förlust och då svalnar den uppbyggda hypen snabbt.

2. Två talangfulla fjäderviktare gör upp

UFC är fyllt av stora framtidsnamn. Fjäderviktsdivisionen är inget undantag och till helgen får vi se två av divisionens största talanger göra upp. Arnold Allen och Sodiq Yusuff är båda 27 år gamla, dessutom har ingen av dem förlorat i UFC-buren. Det gör den här matchen relativt unik och den hade utan tvekan kunnat fungera som huvudmatch. Nu blir det istället tre ronder i en match som på förhand är helt öppen. Bettingbolagen har valt att lyfta fram Yusuff som knapp favorit, men det finns klara argument till varför engelsmannen Allen har en stor chans på seger. Han har radat upp 7 raka segrar i UFC och det mot klart namnstarkt motstånd. Skandinaverna Mads Burnell och Makwan Amirkhani har båda förlorat mot Allen som senast besegrade veteranen Nik Lentz genom ett enhälligt domslut. Han har en stor varians i sin stil och kan avsluta matcher så väl på marken som ståendes, men också få iväg volym av slag för att segra på poäng. Det kan bli en viktig förmåga på lördag. För Yusuff är en mycket svårslagen fighter och har imponerat under sin sejour i UFC. Aktiviteten under 2020 var dock för låg där han enbart gick en match, och den redan i januari. Nu är frågan hur han utvecklats under sin tid ifrån tävlingssammanhang. Men redan nu står det klart att vinnaren av helgens match tar platsen som fjäderviktens största talang och slår förmodligen även in sig på topp-10. 

3. Skandalomsusade Mike Perry går första matchen för året

Skandalmakaren, knockout-maskinen och kanske rentav idioten. Kärt barn har många namn. Det är sällan tråkigt runt Mike Perry, men de senaste åren har det handlat mer om skandaler än idrottsliga framgångar. Förra året testade han bland annat att enbart ha sin flickvän som tränare och misslyckades grovt med vikten i matchen mot Tim Means. Perry har bara tagit 2 segrar på sina 6 senaste matcher, men det är lätt att glömma gamla framgångar. Det var bara 2-3 år sedan han gick tighta matcher mot både Paul Felder och Vicente Luque där han mot den förstnämnda dessutom avgick med segern. Inför matchen mot Daniel Rodriguez har det också skett en stor förändring i Perrys privatliv, då han numera kan kallas sig pappa. Kanske blir det här den livsförändringen som krävs för att Perry ska börja bli en kraft att räkna med igen. Klart är i alla fall att det oberoende av matchens utgång kommer fortsätta skrivas om Perry. För medierna älskar sina skandaler.

Kampsportskanalen Podcast pratar upp helgens matcher – Fighter Magazine

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer