Okolie Artikel

INFÖR: Okolie vs. Glowacki – Vi får en ny världsmästare

Lawrence Okolie kommer ifrån enkla förutsättningar i den problemtyngda stadsdelen Hackney i London. Men nu har han framför sig sitt livs chans, då han kan bli världsmästare. Men i vägen för den drömmen står Krzysztof Glowacki, en veteran som redan innehaft VM-bältet. 

Okolie får sin chans

Veteranen mot nykomlingen och ålderdomen mot ungdomen. Vi kan den här typen av berättelse vid det här laget, men ändå är den så tilltalande. Lawrence Okolie har kämpat de senaste 4 åren för just den här typen av möjlighet. Han har med Eddie Hearns vägledning radat upp 15 segrar på ett vis som ådragit sig uppmärksamhet från flera olika håll. Där stabila prestationer och ett vunnet EM-bälte röjt vägen för större utmaningar. När den lettländska stjärnan Mairis Briedis nu inte längre förfogar över WBO:s VM-bälte uppstod just den öppning som Okolie letat efter. Hans utmaning om det vakanta WBO-bältet blir hans största test i karriären, och det mot en boxare som redan hunnit vinna, försvara och till slut förlora WBO-bältet.

Glowacki är en veteran som mött de flesta

Krzysztof Glowacki har varit proffs i nästan 10 år mer än Okolie och har ständigt gått matcher i världstoppen. Cruiservikten som under den senaste femårs-perioden dominerats av framförallt Mairis Breidis och Oleksandr Usyk har varit den viktklassen han varit verksam i. Han vann WBO-titeln redan 2015, försvarade den med framgång mot Steve Cunningham för att till slut förlora sitt bälte på hemmaplan mot Oleksandr Usyk. Det innebär att Glowacki har mött ett helt annat typ av motstånd än Okolie gjort, och på lördag är det upp till bevis för hur tungt den erfarenheten egentligen väger.

Anthony Fowler är tillbaka

I en av galans förmatcher är det ”Scousern” Anthony Fowler som återvänder till ringen. Han har sedan sin snopna förlust mot Scott Fitzgerald under 2019 varit aktiv i ringen och hunnit med 4 efterföljande segrar. Fowler hade innan sin proffsdebut en mycket framgångsrik amatörkarriär med både en EM-semifinal och brittisk titel som höjdpunkter innan han precis missade OS i Rio 2016. På lördag möter han spanjoren Jorge Fortea som lyckades gå hela matchen mot knockout-maskinen Bakhram Murtazaliev. Därför ser det ut som att Fowler har tilldelats en motståndare värdig hans tid och intresse.

Missa inte: 

Lawrence Okolie har under veckan visat mer talang än bara sin boxning, eller kanske snarare brist på det. För i veckan gjorde han sin debut som rapartist och låten ”TKO” går att lyssna på här nedan. Vi får allt hoppas att han boxas bättre än vad han sjunger.

Galan ses på DAZN med start 21.00 svensk tid!

KRÖNIKA: Cecilia Braekhus förluster är slutet på en era – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer