Nyhet

Malin Hermansson nappade på match i Abu Dhabi med kort varsel – Reser på tisdag

Malin Hermansson ”The Herminator” kommer att fightas på UAE Warriors 18 i Abu Dhabi den 20:e mars. Den ambitiöse Örebro-fightern med ett proffsfacit på 5-2-0 tar fighten på riktigt kort varsel (en vecka ungefär) och kommer att fightas på catchweight (58 kg) mot kanadensiskan, Corinne Laframboise (5-4-0) får vi reda på när vi messar med Malin på måndagskvällen. Bara några få dagar efter att hon fått erbjudandet om matchen nappade ”The Herminator”,  hon ville in i buren igen.  Inte vänta längre. En fight tackar man inte nej till menar hon. Läs vår korta och koncisa intervju (Q&A) med henne här undertill! 

Q&A med matchaktuelle, Malin Hermansson

Vad är det för gala och vet du vem du skall möta? 

Galan heter UAE Warriors 18, och går av stapeln i Abu Dhabi, Förenade Arab Emiraten. Jag möter Corinne La Framboise (5-4-0) från Kanada. En tjej med meriter inom Bjj och Submission Wrestling och ett gäng MMA-matcher.

När åker du iväg?

Vi åker nu på tisdag. 

Är du i fin form inför matchen? Har du ändå kunnat sparra ordentligt i dessa pandemitider? 

Vi tränar hela tiden, så jag vågar säga att jag alltid är i bra form. Sen visst hade man gärna velat haft några dagar till för att kunna planera ”skratt”, men så kan det vara i den här branschen. Bara att hålla sig redo om man vill komma någon vart.

Jag har mina grabbar i vårt team som jag hela tiden kör med som utmanar mig. Hamid Sadid ställer upp enormt mycket med sparring. Samt så sparras jag en del med Pannie Kianzad (UFC) och får även grymt bra grappling-sparring av en tjej som kör på andra klubben i Örebro, Eirin Nygren. Så det är svårt att inte bli i bra form när man kör med personer som dem ”flin”.

När blev matchen klar för dig? 

Matchen blev klar samtidigt som jag åt min pizza på fredag kväll. När jag öppnade locket till pizzan ringde Majdi (min manager) till Patrik (sambo/coach) och berättade att det fanns en möjlighet till match veckan efter. När jag ätit klart sa jag att vi att vi kör. Ha ha, så det var snabba bud!

Jag har inte tid att sitta och vänta, min tid är nu och jag vill inte vara den som säger nej till såna här möjligheter och sen ångra mig i framtiden.

Kan vi intresserade möjligen se en stream av matchen på någon plattform? Vet du något om det? 

Jag tror att galan sänds via YouTube, det kommer gå att få tag på via på UAE Warriors sociala medier. 

Vilket fighting -gym tränar du på nuförtiden? Var bor du nu?

Jag tränar på ”Akademi Nord” i Örebro och min tränare tillika sambo heter Patrik Hjulström. Bor på landet utanför i en liten stuga. Men kommer från bruksorten Fagersta och staden ligger mig varmt om hjärtat.

Tack Malin, och lycka till i Abu Dhabi!

Läs Philips krönika om Cecilia Braekhus förlust till Jessica McCaskill i helgen som gick här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer