ONE FC Artikel

ONE FC sänder ny gala på fredag

Den asiatiska kampsportsorganisationen ONE FC är tillbaka med en ny gala på fredag där kickboxning är i centrum. Ilias Ennahachi ska försöka försvara sin flugviktstitel mot Superlek Kiatmoo9, på samma gala fajtas även Giorgio Petrosyan mot Davit Kiria. 

Titelmatchen

Ilias Ennahachi är en i ledet av många duktiga holländsk/marockanska kickboxare, än är han inte särskilt välkänd och en vinst på fredag kommer inte att förändra det. Däremot är det ett steg i rätt riktning, en vinst skulle betyda att han nu försvarat sin flugviktstitel två gånger. Då han endast är 24 år gammal har han tiden på sin sida och med 39 professionella matcher i bagaget har han redan hunnit få god rutin i ringen (med europeiska mått). Hans motståndare Superlek Kiatmoo9 (ja så heter han faktiskt) är bara ett år äldre än Ennahachi och har redan hunnit gå 156 professionella matcher. Dock ska det ju sägas att den mängden matcher inte är av ovanligheten i Thailand där de fajtats se barnsben. Med tanke på viktklassen och historiken så bör man inte förvänta sig ett avslut. Istället bör man se framemot att få se två otroligt snabba och tekniska kick/thaiboxare bjuda på striking av högsta nivå.

Petrosyan är tillbaka i ONE FC

Giorgio Petrosyan har länge varit betraktad som en av de absolut bästa kickboxarna i världen. Han har vunnit i princip allt som går att vinna och slagit dem absolut bästa inom sporten. På 108 professionella matcher har han endast förlorat två. Rutinen och meriterna hos italienaren är svåra för vem som helst att mäta sig med. Inte minst för hans motståndare Davit Kiria. På sina 52 matcher har han förlorat 17, varav en mot just Petrosyan (se matchen här!). Det var dock nio år sedan och mycket har förändrats sedan dess. Något som inte kommer att ha förändrats är skillnaden mellan de båda. Petrosyan är fortfarande mycket bättre och bör därför gå en enkel vinst till mötes.

Läs Teddys intervju med Mikael Cederhof här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer