Ahlin Nyhet

Ny match för Oscar Ahlin – Kan vinna en titel

Stockholmsboxaren Oscar ”Golden Boy” Ahlin är klar för en ny match. Möter gör han tyske Alpay Yaman och det är en titel i lätt tungvikt som står på spel, IBO:s kontinentala titel. 

Tog två vinster under 2020

Oscar Ahlin återvände till tävlingssammanhang förra året i oktober. Då avslutade han ungraren Achilles Szabo via TKO i andra ronden. Den matchen tog plats på Naito Gym i Bryssel, samma arena som den kommande titelmatchen kommer att utspela sig. Efter den segern hann Ahlin med ytterligare en match under fjolåret då han i december besegrade Ondrej Budera, även denna gång via ett sprakande avslut.

En efterlängtad titelmatch

Ahlin som saknar uppbackning från något av toppstallen i Europa, har länge försökt att få en titelmatch. Covid-19 och annat har hämmat boxares möjligheter att gå mycket matcher under senaste månaderna. Därför är den uppkomna titelchansen efterlängtad för både Ahlin själv, och den svenska boxningen i stort. Bältet som Ahlin ska försöka vinna är vakant, vilket innebär att det just nu står utan ägare. Det är organisationen IBO:s kontinentaltitel och det är en titel som kan öppna upp möjligheterna för ännu större bälten i framtiden.

Alpay Yaman är oprövad

Motståndaren Alpay Yaman är enligt Boxrec.com rankad som världens 100:de bästa lätt tungviktare. Hans 12 segrar kommer emot boxare där de flesta innehaft fler förluster än vinster. Den enda riktigt tuffa matchen han haft är den mot Alexander Rigas under 2019. Där åkte han på sin första förlust vilket kom via poäng. Därför har Oscar Ahlin både ett mer gediget record och på pappret fler imponerande segrar.

Matchen ska ske den 28:e mars i Bryssel och kommer gå att se via pay per view.

 Läs här om helgens gala i ONE Championship!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer