Italien Artikel

INFÖR: Scardina vs. Nunez – DAZN intar Italien!

Fredagens boxningsgala producerad av DAZN tar plats i Milano, Italien. Möts gör europeiska super-mellanviktarna Daniele Scardina och Cesar Nunez. På spel står ett EM-bälte ifrån organisationen EBU. 

Det är inte allt för ofta man blir bortskämd med att kunna se boxningsgalor ifrån ett medelhavsland som Italien. Men i helgen är det den amerikanska streamingjätten DAZN som tillsammans med promotorn Eddie Hearn formerat en gala som tar plats i Milano.

I huvudmatchen slåss det om ett EM-bälte 

I huvudmatchen är det hemmaboxaren Daniele Scardina som ska försöka erövra det vakanta EBU-bältet. Italienaren bor och tränar numera i Florida, men de flesta matcherna tar ändå plats på hemmaplan i Italien. ”King Toretto” som han kallas har vunnit samtliga sina 18 matcher som proffs, men det här är första gången han utmanar om ett EM-bälte. Han går in till fighten med pressen på sina axlar, då Cesar Nunez bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. Nunez är inte heller van vid att boxas på bortaplan. I alla matcher förutom två har han boxats i hemlandet och han har aldrig vunnit utanför Spaniens gränser. Det behöver han nu göra för första gången för att kunna ro hem EM-bältet till Spanien.

https://youtu.be/3Cn8Ln2JgKg

Bra chans att visa upp sig

Resten av galans matcher innehåller mycket lokala fighters. Även om det inte är några välkända namn, så är det ett lysande tillfälle att visa upp sig för boxningspubliken på DAZN. På underkortet är det också tre andra bälten som står på spel. ”The Good One” Nicholas Esposito ska slåss emot 43-årige (!) Tobia Guiseppe Loriga om en italiensk Welter-titel. Utöver det har IBF två bälten på plats där exempelvis tuffe rumänen Maxim Prodan ska försöka vinna ett av dem.

Galan sänds på DAZN och startar fredag 19:30 svensk tid!

Läs här Teddys söndagskrönika!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer