Nyhet

Söndagskrönikan: Braekhus vs McCaskill, Ringhörnan, BKFC, och vardagsboxning m.m.

Cecilia Braekhus och Jessica McCaskill möts ju i en hett efterlängtad returmatch på American Airlines Center i Dallas, Texas den 13:e mars, som co. main event till VM-fighten i superflugvikt (WBC/ WBA) mellan Juan Francisco Estrada och Roman Gonzalez. Även det en bra match.

Det hettade till i presskonferensen

I veckan sammanfördes Braekhus och McCaskill i en digital presskonferens som hettade till lite grann. Det pressmötet kan ni se på klippet här undertill!

Ringhörnans Podcast nu varje onsdag eller? 

Ni hänger väl med på Ringhörnans Podcast? finns där poddar finns, och skall enligt uppgift komma ut varje onsdag nu är det sagt, men man kan inte riktigt veta säkert. Det är ett spretigt gäng de där, Paul, Senan & Sasha (och Sashas brorsa Christian) vars medlemmar kan bete sig lite irrationellt och ibland  till och med helt utebli (Sasha?). Det senaste avsnittet nummer 114 i ordningen utkom i alla fall planenligt på onsdag eftermiddag. Snacket filmas också och läggs ut på deras YouTube-kanal. Det senaste avsnittet kan ni kolla in på klippet här nedan! 

BKFC dammar av ett bekant boxarnamn till sitt nästa evenemang

Bareknuckle-genren fortsätter att locka till sig fans, och gamla fighters från olika kampsportsstilar – UFC har ju försett BKFC med en rad föredettingar vilket även boxningsbranschen har gjort och fortfarande gör. Den 19:e mars arrangerar organisationen ännu en gala och den avlöper i för fenomenet välbekanta Billoxi, Mississippi, USA. Vad som är extra intressant för oss inbitna boxningsfans är att ett välkänt namn pryder evenemangets affisch, och det är ingen mindre än f.d. proffsboxaren och WBO-mästaren i super lättvikt, DeMarcus ”Chop Chop” Corley som ju tog stryk av vår egen Anthony Yigit på Rosvalla Arena i Nyköping 2015 som ni kanske minns.

Den amerikanske boxaren som ju var WBO-världsmästare i lätt weltervikt 2001-2003, och hade en lysande amatörkarriär (national Golden Gloves Champion bland annat), har dessvärre nu hunnit bli 46 år gammal (han är född 1974) och han förlorade ju sina fyra sista boxningskamper. Han var väl mer eller mindre förbrukad och slut redan när han stötte på Yigit i Sverige skulle jag säga. Det är väl knappast något sportsligt kvar i Corleys kropp längre men namnet har han ju ändå kvar och det tänker BKFC uppenbarligen nu dra nytta av. ”Chop Chop” är preliminärt bokad att ta sig an f.d. BKFC-titelutmanaren och MMA-fightern (3-4) /boxaren (6-2, 2 KO:s), Reggie Barnett Jr. Jag vet inte riktigt vad det är som drar åldrade fighters till BKFC-cirkusen, men ryktet gör gällande att de betalar rätt bra! En sista ”pay-day” på ålderns höst alltså. 

Mitt i veckan ”treat” för boxningsfans i USA, inga konstigheter!

Onsdag den 17:e februari,  en helt vanlig vinterdag mitt i veckan. Normalt sett när vi svenskar förbereder oss för läggdags och att gå till jobbet dagen därefter, vardagstristess helt enkelt. Tänk då att få serverat lite live-boxning till kvällsmaten, visst känns det exklusivt och galet lyxigt, att en helt vanlig onsdagskväll kunna slå sig ner och avnjuta en välbehövlig ”Fightnight” innan dagen är till ända, och det vankas ännu en lång arbetsdag. Detta är en realitet i USA, där finns det en cementerad tradition för så kallad ”vardagsboxning”, Tuesday Night Fights och Wednesday Night Fights är, inget ovanligt ”Over there”, det är återkommande och sker rätt så ofta. Den 17:e var det då dags igen då Showtime Sports visade ännu en spännande ”vardags-gala” – denna gång från ”Mohegan Sun Casino” i Uncasville Connecticut där obesegrade welterviktarna, Janelson Figueroa Bocachica (16-0) och Mark Reyes Jr (14-0) kolliderade i ett spännande uppgör. Det fanns dessutom intressanta förmatcher på galan, däribland obesegrade ryssarna Vladimir Shishkin (super mellanvikt) och Timur Kerefov (mellanvikt) i välmatchade fighter. Ögongodis för boxningsälskare. Kolla in höjdpunkter från denna gala på klippet här nedan! 

Callum Johnson har skrivit på för Frank Warren 

I den gångna veckan kunde vi läsa i en pressrelease från Frank Warrens Queensberry Promotions att man skrivit ett avtal med f.d. VM-utmanaren i lätt tungvikt, Callum Johnson (18-1). Den starke britten är ju 35 år gammal (född 1985) och har ju bara en förlust som proffs och den kom ju i en IBF-VM-kamp i lätt tungvikt mot obesegrade ryssen, Artur Betterbiev i oktober 2018. Han har efter det bara gått en match, mot amerikanen Sean Monaghan som han besegrade på dennes hemmaplan i USA. Det finns, trots den ansenliga åldern, en hel kvar att ge för Johnson och det är nog ett bra strategiskt val att han nu återförenas med Warren där han ju inledde sin karriär. Nedan kan ni se en intervju med Johnson och hans tränare, Joe Gallagher! 

Läs mer om Fight Club Rush i Västerås den 6/3 här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer