Taktisk triumf av Otto Wallin i natt

Det blev en svensk taktisk triumf på ”Mohegan Sun” Casino i Uncasville, Connecticut, USA i natt. Otto Wallin hade en plan om hur han skulle besegra den f.d. dubble VM-utmanaren, Dominic Breazeale, (35) och han höll sig disciplinerat till den, snygga, snabba kontringar, undanglidningar och repetitiva slagserier kombinerat med ett fantastiskt rörelsemönster på benen ”fixade biffen”.

Såg besvärad ut direkt 

Amerikanen såg omedelbart väldigt besvärad ut över svensken taktik. Något nonchalant i sin approach lät han Otto diktera villkoren. Och det väldigt länge. Det var som om han inte förmådde ändra sin taktik. Han lyckades inte heller skruva upp tempot tillräckligt för att bryta Wallins dominans.

Ronderna gled honom ur händerna

Ronderna gled honom ur händerna. Han förlorade en efter en, solklart. Det  var inget snack om det. Plötsligt var vi uppe vid nionde ronden och den f.d. Olympiern (London 2012) och hård-slående världsboxaren med 18 knockoutsegrar på 22 matcher kändes ganska ”uddlös” i svenskens händer. Inget hade fungerat för honom.

Wallin var alldeles för snabb, målinriktad och avig – en mardröm för honom stilmässigt.  Breazeale gjorde ett sista desperat försök och skruvade upp tempot något i de tre sista ronderna, försökte ihärdigt träffa Otto med något  tungt och därmed rädda situationen, men den ”blågula” sisun och kämpaglöden var intakt. Wallin orkade mästerligt med honom och jämnade ut. Det blev aldrig någon fara på taket.

Otto träffades men körde bara på 

Breazele visade upp sin farlighet vid några tillfällen under matchens gång, bland annat en riktigt vass uppercut i åttonde ronden som tog ganska bra, men Otto skakade bara av sig effekten av den och ”körde på”. Det var som om han  redan på förhand hade bestämt sig för att inte låta sig bli omskakad. Wallins inställning denna kväll var att segra oavsett vad han (Dominic) hade att bjuda på.

Vad väntar härnäst?

Det var en stor afton för svensk boxning. Wallin befäste sin position i världstoppen och vad som händer härnäst vet vi inte. En sak kan vi dock vara säkra på. Det blir minst en till riktigt stor fight för norrlänningen om han så önskar. Vem vet, kanske vill Joshua eller Fury ge honom en chans när ”dammet väl har lagt sig efter deras drabbning dem emellan. Världen står således öppen för Otto för något riktigt stort nästa gång, och det ser vi fram emot! De officiella domarsiffrorna var 3-0 till Wallin, 116-112, 117-111 och118-110. Se höjdpunkter från matchen här undertill!

Läs Philips artikel om aktiviteten på Wembley i helgen! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer